KRISTIANSAND: — Det er ingen tvil om at det blir forsinkelser, men hvor lange de blir er foreløpig vanskelig å si. Sannsynligvis snakker vi om flere måneder, sier prosjektleder Terje Nor i Kristiansand kommune.

Påtent

Bamsebo barnehage ved Marviksveien på Lund ble rammet av brann natt til onsdag i forrige uke. Bygget er under oppføring etter at den gamle barnehagen ble revet i fjor vår. En eller flere gjerningsmenn har tatt seg inn i bygget og tent på noen isolasjonsmatter som var lagret der. Brannvesenet fikk raskt kontroll, men har likevel blitt store skader inne i bygget. Politiet vet ikke hvem som tente på.

— Det er omfattende sotskader i bygget, sier prosjektleder Trond Reinertsen i AF Bygg, som er totalentreprenør for bygget.

Tar tidBarna og de ansatte holder til i flere midlertidige løsninger frem til den nye barnehagen skulle åpnet til sommeren. Det kan bli skjøvet frem i tid.

— Det har vært takstmann inne og kikket på skadene, men vi har ikke fått noen konklusjon ennå, sier Terje Nor.

— Vi skal ha møte med entreprenøren i slutten av denne uken, og da vet vi også noe mer om konsekvensene. Det er vel ingen tvil om at det blir forsinkelser, sier Nor.

Etter befaring tirsdag kan ikke Trond Reinertsen i AF Bygg si så mye om fremdriften. Han peker på at alt tar tid, men de skal gjøre arbeidet så fort det lar seg gjøre.

— Vi skal være løsningsorientert, og gjøre hva vi kan for at forsinkelsene blir så små som mulig. Dette er jo leit for alle, men spesielt for barna som skal inn i ny barnehage. Mye tyder på at det blir vanskelig å få det ferdig til åpning rett over ferien, men vi gjør det vi kan, gjentar Reinertsen.

FRYKTER UTSETTELSE: Styrer Maren Kristine Blomstrøm sier at de ikke vet når de kan flytte inn i den helt nye barnehagen på Lund. Foto: Kjartan Bjelland

Alle får tilbudStyrer i Bamsebo barnehage, Maren Kristine Blomstrøm, sier at de lenge har sett frem til å komme inn i nytt bygg i løpet av sommeren. Det gamle barnehagebygget er revet, og nå holder de til i midlertidige lokaler og brakker. Den nye barnehagen skal ha plass til 82 barn, 18 flere enn i den gamle.

— Det er veldig trist at dette har skjedd, sier Blomstrøm. Hun peker på at de skal ha en løsning til alle barna som har plass hos dem frem til de kan flytte inn i det helt nye barnehagebygget på Lund.