ARENDAL: 38-åringen fra Oslo ble frikjent for oppbevaring av amfetamin, men ble dømt for å ha overdratt kokain til en navngitt person. Mannen sto tiltalt for å ha overdratt 247 gram kokain.

Han ble også dømt for brudd på våpenlovgivningen. Mannen sto tiltalt for å ha eid en 9 mm pistol han ikke hadde våpenkort til. 38-åringen driver forretningsvirksomhet på Sørlandet

Lokal mc-klubb

I tillegg til HA-medlemmet, sto tre andre personer tiltalt i den grove narkotikasaken som startet i Aust-Agder tingrett for tre uker siden. En av dem er en 47-åring fra Gjerstad som er medlem av en lokal mc-klubb med forbindelser til Hells Angels. Klubben regnes som en såkalt énprosentklubb.

Gjerstad-mannen (47) og Oslo-mannen (38) ble imidlertid frikjent for den mest alvorlige anklagen som gikk på oppbevaring av 907 gram med amfetamin på strekningen mellom Oslo og Gjerstad.

En kvinne (53) som er venn med 38-åringen ble imidlertid dømt i tingretten for dette forholdet samt oppbevaring av kokain. Hun ble idømt en straff på to år og seks måneders fengsel.

Avsagd hagle

Gjerstadmannen (47) ble dømt for heleri samt brudd på våpenlovgivningen. Han sto tiltalt for oppbevaring av en kompressor som var stjålet fra en industripark i Porsgrunn. Kompressoren hadde en verdi på ca. 200.000 kroner.

I tillegg måtte mannen svare for oppbevaring av en avsagd hagle i sitt eget hjem. 47-åringen ble dømt til seks måneders fengsel hvorav tre måneder ble gjort betinget. Det innebærer at denne delen av dommen kan sones i frihet.

— Min klient er veldig fornøyd siden han er frifunnet for narkotikadelen av tiltalen. Han sendte meg en sms med et smilefjes, sier mannens forsvarer Johannes W. Mæland.

En 33 år gammel mann fra Oslo sto også tiltalt i det samme sakskomplekset. Mannen ble dømt til 87 timer samfunnsstraff for narkolovbrudd.