FLEKKEFJORD: Ifølge Avisen Agder ble temaet tatt opp på kommunens formannskapsmøte torsdag.

– Det bør ikke skje, og jeg synes derfor vi skal gi beskjed om det, sa Flekkefjord-ordfører Jan Sigbjørnsen (H) på møtet, ifølge lokalavisa.

– Selv om antall passasjerer på nattoget kanskje ikke er høyt nok, er det avgjørende at det går et tog om natten – slik det gjør i dag. Dersom dette opphører, er jeg sikker på at NSB kommer til å miste ytterligere passasjerer – som heller vil velge å reise med fly til hovedstaden, mente Nina Danielsen (Sp).

Jubler i Marnardal

I Marnardal har de en helt annen holdning til forslaget om å få flere avganger på dagtid, mot å kutte i tilbudet til nattoget.

Helge Sandåker, ordfører i Marnardal kommune ser positivt på utvidet togtilbud på dagtid. Foto: Arkivfoto

– Dersom denne endringen vedtas, betyr det ni stopp hver vei på våre stasjoner, en betydelig forbedring. Det vil da også være en sen avgang fra Kristiansand rundt klokken 22. Da går det fint å bruke tog til kino og teater, sier Marnardal-ordfører Helge Sandåker til avisa Lindesnes.

Vil beholde sovevognene

Et alternativ til å fjerne nattoget helt, er å fjerne sovevognene og erstatte togsettet med Signatur-tog.

Til NRK Rogaland sier Hallgeir Langeland (SV) i transportkomiteen på Stortinget at nattilbudet med sovevognene bør bestå.

– Det er svært positivt at NSB vil forbedre togtilbudet, men jeg vil advare mot å ta bort sovevognene. Jeg vet at det er mange som ønsker å ha et slikt tilbud. Mitt råd til NSB er å ikke gjøre tilbudet verre enn det er, sier Langeland.

De nye rutene vil tidligst kunne bli satt i verk i desember i år. Det er hvis både Fylkeskommunene og Jernbaneverket gir tommel opp. Trolig vil ikke de nye planene bli satt i verk før nærmere desember 2013.