SØGNE: Det ble meldt om brann i huset like før klokken 15.30 i ettermiddag.

Tre brannbiler fra Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) i Søgne rykket ut til stedet og hadde ved 15.50-tiden slått noe av brannen ned.

Slo full alarm

Brannvesenet spyler det hardt brannskadede huset i ettermiddag. Foto: Erlend Olsbu

Huset det brenner i ligger i Leireveien like ved Samfundets skole, vest i Søgne kommune.— Vi fikk melding om at huset sto i full fyr og slo full alarm. Da brannvesenet kom fram hadde det brent ganske lenge. Vi har nå fått god kontroll på flammene og det er stort sett røyk igjen, sier Jan Røilid, fungerende brannmester og vakthavende overbefal i KBR, til fvn.no.

Brannårsaken er ukjent.

— Han som leier huset var ikke hjemme og forbipasserende meldte fra om brannen. Huset var tomt da det begynte å brenne. Vi kan ikke si noe om årsaken, men saken vil bli undersøkt videre, sier innsatsleder i politiet, Arnt Erdvik, til fvn.no.

Banket på vinduet

Ved 15.50-tiden var det ikke synlige flammer, men mye røyk fra eneboligen. Foto: Erlend Olsbu

Vitner på stedet forteller til fvn.no at forbipasserende banket på vinduer og sjekket dørene på huset før brannvesenet var på stedet.Politi, ambulanse og brannvesenet er på plass på brannstedet.

Fvn.no sin reporter på brannstedet rapporterer at det ryker kraftig fra bolighuset. Brannvesenet har fått slått ned de verste flammene.

Startet i første etasje

Ifølge Røilid i brannvesenet ser det ut til at brannen har startet i husets første etasje.

Beboeren i huset sier til fvn.no at han var på butikken da det begynte å brenne.

Huset er totalskadet. Ved 16.15-tiden gjennomfører brannvesenet etterslukking på stedet.