ÅPNER: Brødrene Stig og Gaute Ubostad i resepsjonsområdet til Lindesnes Havhotell. Hotellet åpner for fullt denne uka. De regner med å kjøpe det når leietida går ut ved nyttår. Foto: Jarle R. Martinsen
POTET: Oddny Anita Stokkeland i full sving i restauranten på havhotellet. Hun er som poteten - hun gjør alt mulig på hotellet! Foto: Jarle R. Martinsen
BYTTET: Skiltbyttet ved parkeringsplassen som Christian Nasaudeanu gjør er symbolsk. Foto: Jarle R. Martinsen
BYGGING: Ubostad-brødrene har nærmest kommet til dekket bord og trenger å gjøre lite med hotell-bygget. Men noe skal bygges om, som her ved inngangspartiet. Foto: Jarle R. Martinsen
ÅPNER: Brødrene Stig og Gaute Ubostad i resepsjonsområdet til Lindesnes Havhotell. Hotellet åpner for fullt denne uka. De regner med å kjøpe det når leietida går ut ved nyttår. Foto: Jarle R. Martinsen

LINDESNES: — Det er spennende, ingen tvil om det. Men vi tror vårt konsept vil skape varig drift av hotellet, sier Gaute og Stig Ubostad.

De leier hotellet fram til nyttår med opsjon på å kjøpe det. Og det er akkurat det de tror de vil gjøre: Kjøpe bygget.

Forsøk nummer tre

Brødrene som også driver Rosfjord Strandhotell i Lyngdal starter denne uka for fullt i havgapet på Båly i Lindesnes. Det blir oppstart for tredje gang etter at hotellet er slått konkurs to ganger etter åpningen i 2010. De har stor tro på at det nå vil gå bedre.

— Vi har flere fordeler som tidligere drivere ikke har hatt. Den største er at vi kan flytte på ansatte mellom våre hotell, og dermed ikke trenger full stab på Båly til en hver tid, sier Gaute Ubostad.

Grunnbemanning

De ser for seg en grunnbemanning på 12 personer og at det på det meste vil være 20 ansatte på Båly. Ut over det vil de trekke veksler fra Rossfjord-hotellet, med felles kjøkkensjef, felles vaktmestere og så videre.

— De største utgiftene på et hotell er lønn til ansatte. Derfor er det om å gjøre å bruke de ressursene vi har slik at vi får ned utgiftene, sier brødrene som vil dele på å ha den daglige driften.

Men i tillegg må de selvsagt sørge for at det kommer gjester for å fylle de 300 sengene. På alle kanter er det driftige folk som har virksomheter de vil samarbeide med. Slik som Lindesnes fyr, Barnas Dyrepark, båtutleie, fiskemottaket og gartneriet.

Bedre mat og service

Samtidig vil de bli bedre på ting som hotellet tidligere fikk kritikk på via nettstedet TripAdvisor som har gått på mat og service. - Beliggenheten og fasilitetene er folk veldig fornøyde med, påpeker Stig Ubostad.

Han sier at deres utfordring i motsetning til et hotell i en by er at de må skape opplevelser slik at folk kommer for å bo på hotellet.

— Selve hotellbygget er det ikke mye å gjøre med. Det er flott, så bortsett fra detaljer for å tilpasse det vår smak og drift blir det som før, sier Gaute Ubostad.

De forteller at de kom i dialog med eierne av bygget Kruse Smith for et år siden. Det ligger derfor grundig tankevirksomhet bak overtakelsen. - Sjansen var her nå, og den tok vi, sier de.

Vil kjøpe hotellet

Alt tyder på at de vil kjøpe hotellet når leiekontrakten går ut ved nyttår. - Jeg kan ikke se noe nå som skulle tilsi noe annet. Det er mest lønnsomt for oss å overta fullstendig, sier Stig Ubostad.

Fra før av har brødrene ikke mangel på ting å gjøre. Bortsett fra hotelldriften i Lyngdal, planlegger de Knerten-land, en hyttepark og de bygger dessuten ut Rosfjord Brygge med 80 leiligheter.