ARENDAL: — Det blir tøft, men jeg må nesten være her. Jeg trenger noen svar og en avslutning, sier Gjeruldsen til Fædrelandsvennen.

Det var natt til 9. august i fjor at hennes far, 42 år gamle Steinar Gjeruldsen, ble drept i sitt eget hjem på Nævisdal i Arendal.

Begge tiltalte nektet straffskyld for drap da tiltalen ble lest opp i tingretten tirsdag.

Den ene tiltalte, en 47-åring fra Froland, har forklart at han var til stede da Gjeruldsen ble utsatt for grove voldshandlinger, men hevder at han ikke var delaktig i dem.

Den andre, en 40-åring fra Arendal, har innrømmet å ha utsatt 42-åringen for vold, men nekter straffskyld for drap.

Hengt i lastestropp

Påtalemyndigheten mener at de tiltalte oppsøkte Gjeruldsen for å tvinge til seg verdier, og at begge var forberedt på å bruke vold om nødvendig.

Da 42-åringen ikke kunne gjøre opp for seg skal den 40 år gamle arendalitten ha slått til ham med et brekkjern. Deretter fikk han en ledning festet rundt halsen og kastet utfor en trapp. Da ledningen røk skal 40-åringen ha funnet fram en lastestropp.

Da 42-åringen ble funnet død flere timer senere hadde han lastestroppen festet rundt halsen. Ifølge obduksjonsrapporten døde han av kvelning eller henging.

Etterlot to barn

Gjeruldsen etterlot seg to barn, Bonnie Jeanette Gjeruldsen og en mindreårig gutt. De to er representert av bistandsadvokatene Alice Jervell og Odd Holck-Steen under rettssaken.

Det er satt av sju dager til saken. Den avsluttes med prosedyrer torsdag 23. mai.