KRISTIANSAND: Rettssaken etter hundeangrepet 4. juli i Mandal i fjor startet torsdag morgen i Kristiansand tingrett. Tre personer på 21, 17 og 2 år ble skadet og måtte ha legehjelp da mastiffen Marko angrep ved en lekeplass på Frøysland i Mandal.

Hundeeieren tok i sin forklaring liten selvkritikk for at han hadde tre hunder løse i en hage. Han mener at angrepet ble framprovosert av de som ble bitt.

— De laget lyder. Og da Marko (hunden som angrep, red anm) løp til dem sparket og slo de. Hadde de ikke reagert slik, hadde ikke dette skjedd, sa 24-åringen i retten.

- Latterlig reaksjon

24-åringen beskrev det som latterlig at de reagerte slik.

— De var sikkert redde, men burde stått i ro. De som er redde for løse hunder bør gå til psykolog, mener mandalitten som ikke ville beskrive Marko som aggressiv.

Særlig Semra Bushi som nå er blitt 22 år, sliter fortsatt etter bittene i fjor. Hun er bosatt i Kosovo og ble avhørt på telefon. Hun sa at hun fortsatt har store smerter i armen der hun ble bitt, en arm hun knapt kan bevege lenger.— Jeg er ikke lenger i stand til å ta vare på meg selv, min sønn eller huset, sa hun i avhøret.

La seg over barnet

Om selve angrepet går det fram av tidligere avhør av henne at hun måtte legge seg over barnet sitt på to år for å hindre flere bitt, men da ble også hun bitt.

Bistandsadvokat Kumrije Rusiti krever på vegne av de tre som ble bitt 150.000 kroner til sammen.

Stjal hundene

Den tiltalte 24-åringen må også svare for at han sammen med to andre personer stjal de to hundene som var på en kennel i Mandal, der de var i påvente av å bli avlivet.

— Jeg hentet dem fordi det ikke var riktig å avlive dem. Angrepet var jo blitt framprovosert, sa han om dette.

Han ville i retten ikke si hva som skulle skje med hundene som var stjålet.

— Men det var verdt et forsøk å hente dem for å forhindre avliving, mente 24-åringen.

Han ble spurt om han trente hundene sine i å angripe, noe han benektet.

Fått ny hund

24-åringen opplyste at han har skaffet seg ny hund, men at den kun får være på verandaen i tau. Politiet vurderer å be retten å gi ham forbud mot å ha hund.

— Det er det ingen grunn til, sa 24-åringen.