Se video av bilister som kjører feil mandag ettermiddag i videoen over!

KRISTIANSAND: — Det så ut til å gå greit på morgenen i dag, men utover dagen har det vist seg å klusse seg litt til nedi der. Det virker som folk kjører litt etter gammel vane, sier byggeleder Magne Stedjan til Fædrelandsvennen.

Mandag morgen ble trafikken fra Søgne mot Kristiansand lagt utenom rundkjøringen i Hannevika. Mandag ettermiddag var Fædrelandsvennen vitne til flere bilister som kjørte feil. Dermed måtte de svinge inn på Vågsbygveien og inn i rundkjøringen. En bilist valgte å rygge tilbake på E 39 for å komme seg inn på riktig rute.

RYGGET: Denne bilisten valgte å rygge tilbake da han skjønte at det gikk an å kjøre en annen vei til byen. Foto: Erlend Olsbu
FEIL: Flere bilister som skulle mot Kristiansand valgte feil vei mandag ettermiddag. I stedet for å ta veien utenom rundkjøringen kjørte mange rett fram og mot Fiskåtangen. Foto: Erlend Olsbu
TILBAKE: Og dermed måtte de tilbake på Vågsbygdveien og inn i rundkjøringen for å komme riktig vei. Foto: Erlend Olsbu

Det nye kjøremønsteret innebærer også at folk som skal til Fiskåtangen og Slettheia fra Kristiansand må kjøre gjennom Vågsbygdporten.

Bakgrunnen for omleggingen er at flere privatbilister og bussjåfører har klaget på at turen mellom Søgne og Kristiansand har tatt enda lengre tid enn vanlig.

— Det ble påstått at rundkjøringen satte ned farten og økte kødannelsen utover mot Søgne. Etter å ha gjennomført en telling og sett på trafikkbildet i rushtiden ble det besluttet å gjøre dette tiltaket. Nå vil vi vurdere å sette opp noen flere skilt, sier Stedjan.

- Dere gjør ingen endringer ut ifra det dere har sett i dag?

— Nei, vi tror at dette vil fungere. Vi vil observere trafikken videre og satse på at det går seg til etter hvert, sier Stedjan.

Det nye kjøremønsteret skal etter planen vare til nyttår.