OSLO: Mannen ble pågrepet av politiet i Oslo i fjor sommer og har sittet varetektsfengslet siden dette, skrev VG i helga.

Han skal være sentral i et miljø hvor narkotika, sex og videofilming har vært sentralt. Mannen kommer opprinnelig fra Sørlandet, men etter det Fædrelandsvennen kjenner til flyttet han fra landsdelen for nærmere 20 år siden.

— Kvinnene var bevisstløse

Ifølge VG har mannen og hans kone invitert til sexorgier i deres leilighet i Oslo. Avisen skriver at mannen er siktet for å ha voldtatt sin kone og en tidligere politikvinne. De påståtte overgrepene skal ha skjedd mens kvinnene var bevisstløse som følge av narkotikabruk. Det narkotiske stoffet GHB skal ha spilt en sentral rolle i miljøet.

Mannen er også siktet for vold mot kona. Ifølge rettskjennelser som Fædrelandsvennen har tilgang til, ble mannen i 2012 dømt for vold mot sin daværende kone.

Faren for gjentakelse er årsaken til at mannen har vært varetektsfengslet i nærmere et år.

- Voldtok tv-kjendis

— Han mener det er snakk om frivillig sex mellom partene og ikke straffbar seksuell omgang, sier mannens forsvarer, Øystein Storrvik, til VG.

En kamerat av mannen skal være siktet for å ha voldtatt en kvinnelig tv-kjendis som var med på gruppesexen. Også kameraten nekter straffskyld.

Saken skal opp for retten i Oslo på senhøsten.