VENNESLA: — Foreløpig er alle elementer i utbyggingen inne, og jeg håper vi greier alt sammen innen rammen på 98,5 millioner kroner. Men vi åpner også for å kutte ut enkeltdeler hvis kostnadene blir for høye. Det kan fort bli tilfellet, det, sier leder i byggekomiteen, Oddvar Steinsland (KrF).

Noe av det første som i tilfelle vil ryke, er varmtvannsbassenget, som særlig revmatikerforeningen og helsesporten er opptatt av å få på plass. Dette må utsettes hvis kostnadene blir for høye.

Mandag la Vennesla kommune ut utbyggingen av ungdomsskolen på anbud. Her er rammen på 18,5 millioner kroner. Målet er å komme i gang med gravearbeider i sommerferien.

80-millionersutbyggingen av svømmehall skal på anbud i september. Da kommer svaret på om rammene holder.

Utbyggingen handler om basseng på 25 ganger 15,5 meter, stupeanlegg med femmeters brett, foajé med kantine, rom til ungdomsklubben Moonlight, samt å bygge om gamlebassenget fra 60-tallet til varmtvannsbasseng.

Vennesla kommune søkte fredag kulturdepartementet om fem millioner kroner i ekstraordinær støtte. Departementet skal dele ut 15 ekstramillioner til tre svømmeanlegg i sommer.

— Da må vårt opplegg være midt i blinken. Vi slår flere fluer i en smekk, og det bør departementet belønne. Dette er et stort folkehelseprosjekt, egentlig, sier park- og idrettsjef Jürgen Orf, som viser til at svømmehallen i Vennesla også blir hall for Ivelands befolkning.

Både idrettskretsen og svømmeforbundet anbefaler at Vennesla får de ekstra millionene.

Idrettskresen minner om at bassenget i Vennesla blir det første rene 25-metersanlegg i Vest-Agder med internasjonale mål, og at bassenget kan brukes til store nasjonale stevner.