KRISTIANSAND: — Den ansatte var ikke på jobb i dag, sier Raymond Haugland, daglig leder av bokhandelen og hobbybutikken Outland.

Mandag ved 15-tiden forsøkte en gutt i 15-16-års-alderen å true til seg innholdet i kassa på Outland i sentrum av Kristiansand. Ansatte og kunder jaget imidlertid bort gutten, som stakk av fra stedet uten penger.

Ikke på jobb

Tirsdag gjennomgikk Haugland hendelsen sammen med sine ansatte. Butikkmedarbeideren som opplevde ransforsøket var ikke på jobb tirsdag. Vedkommende får nå profesjonell hjelp for å snakke ut om det som har skjedd.

— Oppleves ikke trygt

— Vi er fremdeles oppskaket over hendelsen. Hvem skulle tro at dette kunne skje på en hobbybutikk? Dette har aldri skjedd noe liknende i Outland-kjedens 15 år lange historie. Det er seks butikker i Norge, to er i Oslo, forteller Haugland.

Raymond Haugland viser fram en lekteøyseske som gutten stakk kniven inn i under ransforsøket mandag ettermiddag.- Han ville vise butikkmedarbeideren at han mente alvor med ranet, sier Haugland. Foto: Tormod Flem Vegge

— Arbeidsplassen som alltid har vært et godt sted å være, oppleves nå som et mindre trygt sted. Det er ubehagelig og kjipt at denne situasjonen har oppstått, fortsetter han.

Ennå ikke pågrepet

De ansatte ved Outland har tirsdag gjennomgått rutinene sine.

— Vi tar forholdsregler uten å nevne hva dette innebærer, opplyser Haugland.

Politiet har ennå ikke pågrepet gutten, som skal ha vært ikledd topplue og blå vindjakke under ransforsøket.