Stortingsrepresentanten sier han hører hva Åse Michaelsen og Frp sier om penger til å planlegge firefelts E 39, og han håper han kan stole på dem.

— Står ikke skrevet

— Men det står ingen steder i det nye statsbudsjettet. Vi får mer penger til samferdsel og planlegging, men E 39 står ikke nevnt noe sted. Det gjør heller ikke planleggingsmidler til Arendal-Tvedestrand. Kommer ikke de midlene, risikerer vi to års utsettelse, sier Ropstad, som også er opptatt av sammenkobling Sørlandsbanen-Vestfoldbanen.

Åse Michaelsen har sagt at regjeringen ikke har greid å bryte ned alt på fylker og konkrete tiltak etter tre uker, men at statsråden sier E 39 har høyeste prioritet og at det vil komme midler.

— Må jobbes

Hun sier det nå må jobbes i samferdselskomiteen i Stortinget for midlene til E 18 ved Arendal.

Ropstad kaller statsbudsjettet "ganske godt", og sier at han og KrF er enig i mye. Han tror det skal gå greit å komme til enighet.

— KrF er fornøyd med økning til politi, samferdsel og fattigdomsbekjempelse. At regjeringen fjerner skatteklasse to, er negativt. Man reduserer formueskatten for rike, men gir de som har minst en skatteøkning på over 10.000 kr, sier Ropstad.