Dømt etter heftig biljakt

Politiet brukte nesten to timer på å stoppe varebilen. Nå er den unge bilføreren dømt til fengsel og bot etter biljakten som foregikk på kryss og tvers av Kvinesdal.

Publisert:

Forfølgelsen pågikk på smale veier over store deler av Kvinesdal. Foto: FVN-tipser

  • Torbjørn Witzøe

FARSUND: Det var på formiddagen 1. oktober 2018 at en politipatrulje signaliserte til føreren av en varebil i Kvinesdal, at han skulle stoppe for kontroll. Men siden den da 22 år gamle bilføreren ikke hadde førerkort og dessuten var ruset på narkotika, unnlot han å stoppe. Dermed startet det som skulle bli en nærmere to timer lang bilforfølgelse. Flere uniformerte og sivile politibiler var involvert i biljakten som foregikk over store deler av Kvinesdal.

På et tidspunkt rygget varebilen i full fart mot to polititjenestemenn som måtte hoppe til side for ikke å bli påkjørt. I ettertid forklarte bilføreren at han trodde politimennene oppholdt seg ved siden av varebilen, og ikke bak den.

Ved en anledning traff varebilen en politibil i siden. Selv ikke etter at politiet hadde knust sidevinduet i varebilen ga føreren opp.

Den unge føreren parkerte til slutt varebilen i et skogholt, og tok seg derfra til boligen til et familiemedlem. Der ble han kort tid senere pågrepet av politiet.

Mange veifarende i Kvinesdal ble vitner til det underlige skuet, der politibiler med blålys og sirene lå på hjul etter den hvite varebilen. Varebilen la seg midt i veien for å hindre politiet i år komme forbi.

Politiet har anslått at varebilen på det meste kjørte så fort som opp mot 140 km/t.

Det hører med til historien at det var to passasjerer med i varebilen.

Fengsel og bot

Den i dag 23 år gamle mannen er i Lister tingrett dømt til 45 dagers ubetinget fengsel og 20.000 kroner i bot. Han ble også fradømt retten til å ta førerkort i fire år.

I tillegg til å kjøre i fra politiet i ruset tilstand, i hasardiøs fart, uten førerkort og stikke fra politiet ble han denne gangen funnet skyldig og dømt for besittelse av mindre mengder narkotika, og ved en senere anledning å ha kjørt bil på nytt uten å ha gyldig førerkort.

Retten fant det straffeskjerpende at kvindølen fra før hadde tre dommer på rullebladet, blant annet for flere brudd på Veitrafikkloven og befatning med narkotika.

Politisommel

Ved straffeutmålingen talte det til 23-åringens fordel at saken var blitt gammel før den kom opp for retten. Sakene var ferdig etterforsket kort tid etter biljakten høsten 2018, men det tok likevel langt tid før politiet sendte saken videre til domstolen.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Torbjørn Witzøe torbjorn.witzoe@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. Politiet forfulgte varebil i Kvinesdal i halvannen time

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Kvinesdal
  2. Lister
  3. Rettssaker