Utested på Hovden konkurs

Det er åpnet konkurs i boet til Hovden Restaurant & Catering AS som har drevet utstedet XO Chilloutzone i Hovden sentrum.

Publisert:

Sportsbaren XO Chilloutzone har stengt dørene. Foto: Jacob Buchard

  • Torbjørn Witzøe

BYKLE: – Det var eierne selv som gikk til skifteretten og begjærte oppbud, sier advokat Øystein E. Krabberød som er oppnevnt som bobestyrer.

Det ser ifølge bobestyreren ikke ut til å være store verdier i boet til selskapet som driver sportsbaren i sentrum av Hovden.

Krav i boet må meldes innen 23. mars, men eierne har opplyst til bobestyrer at selskapets samlede gjeld neppe er større enn noen få hundre tusen kroner.

Det er Rhett Karl Tønnesen som står oppført som daglig leder og styreleder i selskapet. Han eier også 75 prosent av aksjene.

Han ønsket mandag kveld ikke å gi noen kommentarer til Fædrelandsvennen.

Underskudd i flere år

Siste offentlige tilgjengelige regnskap er fra 2018, viste at selskapet dette året omsatte for 2,1 millioner kroner, og hadde et driftsresultat før skatt på minus 140.000 kroner. Selskapet gikk også med et lite underskudd i 2017 og 2016.

I april i fjor hadde Fædrelandsvennen en større artikkel om utelivsbransjen på Hovden, som må tjene det meste av pengene sine i helger og ferier mellom jul og påske.

– Viktig sted

– XO har vært et viktig bidrag til lokalsamfunnet på Hovden. Her har folk kunne stikke innom for å se en fotballkamp over et glass øl. Jeg håper og tror at noe tilsvarende vil starte opp igjen eller annen form, sier Roy Bakke som er leder av Destinasjon Hovden.

Ifølge Bakke er det få bedrifter innen reiseliv eller handel på Hovden som går med store overskudd.

– Virksomhetene er avhengig av å tjene penger i hovedsesongen, og er sårbare for dårlig vær og konkurranse med hverandre, sier han.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Torbjørn Witzøe torbjorn.witzoe@fvn.no
Publisert:

Les også

  1. – Har 30 bra dager i året

  2. Har flyttet hotell fra Kristian­sand til Hovden

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Konkurs
  2. Restaurant
  3. Hovden
  4. Setesdal