Det sier KrFs Sigmund Kroslid. Han har vært ordfører i Flekkefjord og leder Aksjonskomiteen for Flekkefjord sykehus.

— Ett hovedsykehus og to lokalsykehus var en ventet konklusjon. Likevel er det veldig krevende. Vi venter fortsatt på hva defiinisjonen og innholdet i sykehusene i Arendal og Flekkefjord blir, og det skaper stor usikkerhet, sier Kroslid og utdyper:

— Hele veien skjer ting skrittvis og på flere nivåer, og vi vet ikke hva neste utvikling blir. Flekkefjord sykehus har vært best på rekruttering. Blir usikkerheten for langvarig, kan det få alvorlige konsekvenser. Vi har fortsatt en stor jobb foran oss med å sikre Flekkefjord sykehus, sier Kroslid.

35 mannsgruppe

Han setter nå lit til og legger mye ressurser i arbeidet som 35-mannsgruppen skal gjøre. Det er en gruppe bestående av folk fra kommunene og samtlige sykehus i landsdelen. Gruppen skal se på fordeling av kirurgi og en rekke andre funksjoner.

Sigmund Kroslid. Foto: Torbj_rn Witz_e

— Går det arbeidet fort, trenger ikke usikkerheten å bli farlig. Går det sakte, kan det føre til rekrutteringsproblemer og store utfordringer for Flekkefjord sykehus. 35-mannsgruppens arbeid blir ekstra viktig ettersom sykehusdirektøren holder åpent hva innholdet i sykehuseneskal være, sier Kroslid.

Føde og akutt

Han er ikke med på at Flekkefjord har en fastlåst holdning i den prosessen som kommer.

— I Flekkefjord er vi åpne og konstruktive for mange løsninger. Vi er åpne og samarbeidsvillige. Alle sykehusene kan ikke ha alle tjenester. Ting må fordeles. Men i bunnen må akuttfunskjon og fødeavdeling ligge. Det er ikke å forlange for mye. Det handler om trygghet for befolkningen og er helt essensielle elementer i driften av et sykehus, sier Kroslid.