Ifølge statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt blir det et væromslag til det verre for Sørlandet søndag kveld.

— Det kommer inn i front i kveld som gir seg utslag i stiv kuling og nok også sterk kuling både på kysten og i fjellet. I natt blir det blir rett og slett mye vind, kanskje opp i liten storm utsatte steder, sier Moxnes, og snakker da om fjelltoppene i innlandet.

Les også:

OBS-varsel

Meteorologisk Institutt har sendt ut et OBS-varsel for Agder fra natt til mandag og frem til mandag formiddag:

«Nedbør og temperaturer på rundt null grader gi vanskelige kjøreforhold i lavlandet. I fjellet vil kraftig vind, snø og snøfokk gi vanskelige kjøreforhold. Vinden i fjellet kan komme opp i sørlig liten storm utsatte steder».

Statens vegvesenopplyser at på Haukelifjell er det fare for glatte partier og redusert sikt. Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel.

30 millimeter nedbør

Ifølge meteorolog Moxnes vil vinden roe seg utover dagen mandag.

Det har vært nydelige forhold i fjellet i helga. Her fra Evardalen i Brokke. Nå er et væromslag like rundt hjørnet. Foto: Janne Birgitte Prestvold

— Men det vil også komme en god del nedbør, spesielt langs kysten, hvor det vil komme som regn, sier Moxnes, og anslår snø over 200-300 meter.- Det vil komme opp mot 30 millimeter nedbør på kysten, 10-15 i fjellet.

Sol igjen onsdag

Hverken mandag eller tirsdag kan sørlendingene regne med å se sola, men vinden vil avta og temperaturene vil fortsatt være høye for årstiden.

Og onsdag er sola tilbake, ifølge meteorologene:

— Det ser ut til å bli en ganske fin dag, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark.

Inn mot neste helg er bildet litt mer usikkert.

— Torsdag kommer det mer skyet vær og sterk sønnavind som vil merkes både langs kysten og i innlandet. Det blir også mye nedbør. Her vil snøgrensen kanskje gå ved 500 meter, antyder Stenmark.

Noe større væromslag regner hun likevel ikke med.

— Temperaturene vil holde seg stabile, med plussgrader på kysten og noen få minusgrader i høyden. Noe høytrykk er ikke i sikte, sier Stenmark.