KRISTIANSAND: Det var ved 19-tiden 9. januar i år at brannvesenet rykket ut til Sømsveien i Kristiansand, etter at en automatisk brannalarm var blitt utløst i en nødbolig.

Da mannskapene forsøkte å ta seg inn i den aktuelle boligen, som det kom røyk fra, forsøkte en beboer å hindre dem fra å entre boligen ved hjelp av trusler.

Håndgranater

Ifølge en tiltale fra Kristiansand tingrett er en 56-åring nå tiltalt for å ha truet to brannkonstabler med at «dersom de kom inn i boligen, ville han smelle av to håndgranater» eller liknende.

Tingretten understreker at trusselen var egnet til «å skape alvorlig frykt».

Branntilløp på gulvet

Brannvesenet tilkalte denne januarkvelden politiet. De bevæpnet seg og tok seg inn i mannens leilighet, der han ble pågrepet.

Da brannvesenet til slutt fikk sjekket leiligheten, viste det seg at det var et mindre branntilløp på gulvet.

Da brannvesenet rykket ut på den automatiske melderen i Sømsveien, ble de møtt av ei stengt dør og truet av en person i boligen. Foto: Jan Oddvar Eide

Mannen er nå tiltalt, ved straffelovens paragraf 155, for «ved vold eller trusler å ha påvirket en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling...«

Flere forhold

56-åringen er også tiltalt for en rekke andre forhold. Blant annet for brudd på legemiddelloven, ved at han ved flere tilfeller skal ha oppbevart en hel del ulike narkotiske stoffer på ulike steder.

I tillegg til disse forholdene ble han i desember 2015 pågrepet av politiet i Veslefrikkveien i Kristiansand for å ha båret to kniver i slire i beltet.

Han er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 352, som sier at «Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt på offentlig sted bærer kniv eller et lignende skarpt redskap som er egnet til bruk ved legemskrenkelser...«