John Inge Blom Pettersen fra Klepp på Jæren foran hytta som ble truffet av snøskredet fredag kveld. Boden hans som ligger under snømengdene der han står er trolig knust til pinneved. Foto: Johs. Bjørkeli
Mette Line og Kjell Egelands hytte ble truffet, men fikk ingen skader da snøskredet dundret ned fjellsiden fredag kveld. Men inngangsdøra  ble blokkert slik at Kjell måtte krabbe ut dette soveværelsevinduet. Foto: Johs. Bjørkeli

Men de er ikke redde for å bruke hyttene videre.

— Jeg regner med at Bykle kommune, sammen med NGI, setter i gang tiltak og følger med på snøskavlene og kanskje sprenger dem vekk, sier John Inge Blom Pettersen til Fædrelandsvennen.

Han holdt på å grave fram boden på hytta si under Hovdenut da Fædrelandsvennen møtte ham søndag.

— Men man gjør seg noen tanker. Terrassen ligger under her, sier han og peker ned i snøen.- Og her sitter vi jo og koser oss i påske og vinterferie. Det hadde vært skummelt om raset hadde kommet da, sier Blom Pettersen.

På grunn av det dårlige været med kolonnekjøring mellom Bykle og Hovden fredag, var ikke Blom Pettersen og familien i hytta før langt på natt. Da hadde raset allerede gått.

— Vi trodde bare det var snømengdene som blokkerte vinduene, og hytta hadde jo ingen synlige skader, sier han.

Krøp ut av vinduet

Mette Line og Kjell Egeland fra Kristiansand i nabohytta satt derimot inne i hytta da skredet kom.

— Plutselig hørte vi et fryktelig brak i hytta. Klokka var rundt halv ni. Vi skvatt til, men sjekket ikke noe mer. Vi trodde at det bare var noen sprakelyder eller boden som ga noen lyder, sier hun.

Stor var overraskelsen lørdag morgen da de fant døra på oppsiden av hytta stengt av snø fra terskel til tak.

LES OGSÅ:

— Vi lurte litt på hvorfor det stakk så mange kvister ut av snøen som presset mot baderommet, sier Kjell.

For å komme ut av hytta og sjekke hva som egentlig var skjedd, måtte Kjell Egeland krype ut av soveromsvinduet.

— Da fikk vi se hva som hadde skjedd. Da var det i gang med måkinga, og det er litt av en jobb, sier Kjell Egeland.Men om de er redde for å bruke hytta videre?

- Nei, ikke akkurat nå. Men muligens har ikke alvoret gått opp for oss ennå, sier Mette Line Egeland.