Tre politienheter fra Arendal slo til mot en adresse utenfor sentrum mandag formiddag. Her var de på jakt etter det som kan bli et viktig spor etter at en mann ble funnet skamslått og blodig i Nidelvåsen søndag morgen. Mannen fikk påvist hjerneblødning og ble fraktet til sykehus i Oslo med helikopter.

Politiaksjon

Fædrelandsvennen er kjent med at en navngitt straffedømt ble tatt i helga med flere skrap og skrammer på hendene. I avhør har mannen hevdet at dette var fordi han hadde slått i et objekt hos en bekjent utenfor Arendal sentrum.

Gjør beslag for å sikre bevis

— Dette objektet skal politiet nå beslaglegge for å sikre bevis i saken og se om siktedes forklaring kan verifiseres. Derfor er det politiaksjon mellom Arendal og Hisøy, sier en kilde i saken til Fædrelandsvennen mandag formiddag.

Skadene på offeret fra Arendal skal ikke være omfattende, men hjerneblødningens skadeomfang er uavklart.

Seks års fengsel

Dersom det viser seg at blødningen i hjernen kunne være dødelig eller livstruende om han ikke fikk rask adekvat behandling, kan siktelsen økes fra legemsbeskadigelse til grov legemsbeskadigelse.

Den skadde 37-åringen fra Arendal ble funnet med store hodeskader i et boligområde noen få kilometer fra mandagens razzia. Foto: Ernest Boswarva

Da øker strafferammen fra fengsel i inntil seks år og opp til minst to års fengsel og maksimalt åtte års fengsel. Mandag jobber politiet med å få avklart dette og hvor mange av de siktede som skal begjæres varetektsfengslet.— Mandag ved lunsjtider ligger det an til at vi løslater to av de siktede i løpet av mandagen. De tre andre vil vi prøve å få avklart eventuelt varetekt for i løpet av tirsdagen. Vi har noen avhør som skal gjennomføres og en del jobb før noe kan avklares, opplyser etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen ved Arendal politistasjon.

Ikke oversikt

— Per i dag er det legemsfornærmelse som er siktelsen mot de involverte, men vi må først få avklart skadeomfanget til han som ble flydd til Oslo med hjerneblødning. Full oversikt på hendelsesforløpet søndag har vi ennå ikke fått, sier politioverbetjenten.

Politiet og kriminalteknikere undersøkte åstedet og et hus i nærheten i forbindelse med voldsepisoden søndag morgen. Foto: Ernest Boswarva

Politiet vet det er noen de burde fått avhørt i saken, men det er ikke gjort ennå. Av den grunn har ikke alle i saken blitt løslatt.— Hva de forskjellige har sagt i avhør, ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på. Dette av hensyn til den pågående etterforskningen av saken, påpeker Reiersølmoen.

Fem er siktet

Politiet innbrakte seks personer i saken, men bare fem er siktet. Hvordan skadene oppsto, ønsker ikke politiet å si noe om mandag.

— De har alle saker på seg fra før av, og noen av dem er mer kjent av politiet enn andre. Den sjette som ble tatt med inn ble avhørt, har status som vitne og slapp ut etter avhør, sier etterforskningslederen.

— Jeg kan bekrefte at det er folk både fra Arendal og Kristiansand som er pågrepet, og de kjenner hverandre, sier politioverbetjenten til.