KRISTIANSAND: — Hvis de faller utfor der er det noen meter ned altså. Da er muligheten stor for å ødelegge seg, uttaler Jarle Teige til Fædrelandsvennen.

44-åringen fra Tønsberg er på jobbreise i Kristiansand, og ble skremt av hva han observerte ved 18.30-tida mandag:

Forbi hotellvinduet i femte etasje, på Comfort Hotel i Skippergata, strente tre unggutter i 13-15-årsalderen med skolesekk på ryggen og klatreegenskaper godt over pari.

Løp rundt og hoppet

De maktet å komme seg opp på det øverste taket, altså i seks etasjers høyde, før de merket at de ble observert av hotellgjesten, som samtidig hadde politiet på tråden.

Guttene befant seg farlig nærme kanten inn mot atriet i hotellbygningen, der det skal være fire etasjer ned.

Dette er Comfort Hotel Kristiansand i Skippergata 7-9, med fire etasjer ut mot gata og en tilbaketrukket femteetasje på toppen. Foto: Vegard Damsgaard

— De løp bare rundt, og hoppet fra den ene avsatsen til den andre. Jeg tror ikke de hadde uærlige hensikter, det handler vel mer om å utforske omgivelsene i Kristiansand by på høyt nivå, bokstavlig talt. Men skulle først uhellet være ute så er det veldig kjedelig for alle mann, fremholder Jarle Teige.En politipatrulje kom raskt til hotellet, uten at de rakk å se snurten av unggutter med sekk på ryggen.

Det er meget farlig og kan føre til alvorlige ulykker.

— Politiet setter ikke pris på at noen klatrer på hotelltakene i byen. Det er meget farlig og kan føre til alvorlige ulykker, sier operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt.

I anledning hotellsaken fikk Fædrelandsvennen mandag kveld tips om at tre gutter ble observert på glasstaket til shopping- og kontorbygget Slottet øverst i Markens i forrige uke, og senterledelsen ble varslet.

- Det er kjempefarlig

- Er slik klatring noe dere ser fra tid til annen?

— Ikke nødvendigvis at noen klatrer på hoteller, men det hender rett som det er at ungdommer befinner seg på taket av skoler eller andre typer bygg. Det er vi nødt til å ta alvorlig, for skadepotensialet er stort hvis de faller ned, svarer operasjonsleder Hyberg.

Hotellgjest Jarle Teige tok bilde av guttene da de hoppet opp til det øverste taket. Til høyre ses taket til parkeringsanlegget, der de trolig har kommet seg opp. Atriet er nedenfor kanten til venstre. Foto: Jarle Teige

Hotellet fikk to telefontips om guttene på taket. Et par ansatte sprang sporenstreks opp, men også de kom for sent. — Man kan ikke gjøre sånt. Det er kjempefarlig, og noe vi ikke ønsker skal skje igjen, understreker resepsjonist Anders Aunan ved Comfort Hotel Kristiansand.

Når han får se bildet av guttene, antar han at de har kommet seg opp via parkeringsanlegget, der det er parkeringsplasser på taket i fjerde etasje.

— Dette høres utrolig farlig ut og vi er ikke kjent med at denne type «lek» har funnet sted tidligere ved hotellet. Vi vil absolutt sørge for at ingen uvedkommende kan tar seg opp på taket vårt, uttaler hotelldirektør Vibeke Tvedt til Fædrelandsvennen.