LILLESAND: — Han beklager at noen formuleringer i situasjonen fikk en unyansert form, skriver biskop Olav Skjevesland i en pressemelding.

Fædrelandsvennen har omtalt de voldsomme reaksjonene fire dåpsfølger og mange andre hadde på prekenen vikarprest Bernt Olav Karlsen holdt under forrige søndags dåpsgudstjeneste i Vestre Moland kirke. Her ble det oppfattet at Karlsen kom med regelrett hets mot homofile.

Biskop Skjevesland sier til Fædrelandsvennen at episoden ikke vil få noen følger for Karlsen utover den samtalen han innkalte han til på lørdag. I pressemeldingne skriver biskopen:

— Mot slutten av den angjeldende preken falt det enkelte utsagn som i situasjonen ble oppfattet som uheldige og ubeskyttede. Disse utsagn var heller ikke på forhånd formulert i noe prekenmanuskript. Prost Eikrem, som var til stede under gudstjenesten, har bekreftet hvordan ordene i prekenens avslutning falt. Disse utsagn, som flere i kirkebenkene opplevde upassende, erkjenner også prostipresten selv som ”ubeskyttede”.

Imidlertid fastslår biskopen at han synes det var naturlig at Karlsen kom inn på regjeringens lovforslag om ”Felles ekteskapslov for likekjønnede og ulikekjønnede par”.

— Lovforslaget omstøter – etter alle norske kirkers oppfatning – den tradisjonelle ekteskapsforståelse. Avvisning av forslaget er da også den holdning som deles av prostiprest, prost og biskop sammen, påpeker biskop Skjevesland.

Biskopen sier de fleste henvendelser på presters prekener er av det positive slaget. Negative reaksjoner er svært sjeldne, toppen tre-fire per år, sier Skjevesland.

Prostiprest Bernt Olav Karlsen viser til biskopens pressemelding, og ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer.