FARSUND: I Lister tingrett 11. mai i år ble 34-åringen fra Lista dømt til fengsel i seks måneder for 16 ulike forhold. Straffen ble gjort betinget på vilkår om at mannen fortsatte sitt rehabiliteringsopphold hos Evangeliesenteret, skriver Farsunds Avis. Rehabiliteringen hadde mannen begynt med på eget initiativ i forkant av rettssaken.

To måneder etter dommen, stjal 34-åringen en moped. Nå må han sone straffen i fengsel. Lister tingrett mente tyveriet var et alvorlig tillitsbrudd, og var ikke enig med mannens forsvarer i at handlingen var bagatellmessig.

«På nattestid har siktede urettmessig tatt seg inn på annen manns eiendom og benyttet innøvde kunnskaper til å starte en moped uten nøkkel. Den forbryterske viljen har ikke vært liten, og handlingen kan åpenbart ikke rettferdiggjøres på grunn av siktedes behov for transportmiddel», heter det i dommen, ifølge Farsunds Avis.

34-åringen avbrøt rehabiliteringen ved Evangeliesenteret i juni, og overholdt dermed ikke vilkåret fra dommen i mai lenger enn en måned. Han hadde søkt plass ved et annet behandlingssted, men hadde ikke fått plass der da den siste dommen ble avsagt.

Det fremgår imidlertid av dommen at mannen synes å ha et reelt ønske om å rehabiliteres.

«Hans situasjon vil kunne tilsi at fengselsstraffen helt eller delvis gjennomføres ved heldøgnsopphold i institusjon», skriver tingretten i dommen, og overlater vurderingen til kriminalomsorgen.