AUST-AGDER: Mor til en av elevene i tiendeklassen i Aust-Agder tok på seg ansvaret for turkassen. Men i stedet for å passe på den, stakk hun av med alle pengene selv, skriver Agderposten.

Kvinnen skal ha klart å lure Hvite Busser til å tro at pengene var betalt ved å bruke falske signaturer og kvitteringer fra banken. Forfalskningene ble ikke oppdaget før klassen var på vei til Auschwitz.

Nå er 133.000 kroner kommet til rette, og moren ble ifølge Agderposten dømt til 45 dagers ubetinget og 45 dagers betinget fengsel i Aust-Agder tingrett.

Kvinnen skal ha inngått en privat avtale om lån i banken som hun svindlet med falsk signatur.

— Et brudd på den særlige tillit som siktede var vist, skriver dommerfullmektig Cecilie Helberg dommen.

I 2003 ble det bestemt at foreldrene skulle overta ansvaret fra skolen for elevenes klasseturer.

— Intensjonen var sikkert god nok, at alle turer som skolene arrangerer skal være gratis. Problemet er at store pengesummer nå dyttes over på førstemann som rekker opp handa når foreldrene selv må organisere utenlandsturen, sier rektor ved den berørte skolen til Agderposten.

— Det er god grunn til å advare foreldre som skal arrangere tilsvarende turer. Sørg for at det blir ført en skikkelig kontroll over økonomien, sier direktør Willy Mo i Hvite Busser til avisen.