KRISTIANSAND: Natt til 1. januar i år ble tre menn knivstukket i en privat bolig i nærheten av Kirkeheitunnelen. En 20 år gammel mann ble mistenkt for knivstikkingen, men saken er nå henlagt av politiet grunnet manglende bevis.

Da politiet var på stedet i forbindelse med knivslagsmålet, oppdaget de at en 21 år gammel mann fra Mandal hadde en hasjklump liggende foran seg på gulvet. Det viste seg at han også hadde en batangakniv i lomma. Hasjklumpen var på hele 14,6 gram. Dermed ble 21-åringen satt i håndjern av politiet.

Mener politibetjenten ville hevne seg Politibetjenten som arresterte mannen, har forklart at 21-åringen deretter begynte å vandre rundt i stuen. Politimannen stoppet mannen og holdt ham på armlengdes avstand foran seg siden han tidligere hadde erfart at mannen kunne være aggressiv når han var beruset. Deretter skal mannen ifølge politibetjenten ha kastet seg med hodet og overkroppen bakover mot politimannen, slik at bakhodet til 21-åringen sneiet politiets kinn.

21-åringen har imidlertid forklart at han etter å ha blitt satt i håndjern gikk mot kjøkkenet for å få seg noe å drikke. Politibetjenten skal så, helt uten foranledning, ha brutt mannen ned på gulvet samtidig som han ropte at 21-åringen "foret Mandal med stoff".

Politibetjenten innrømmer at han ble rasende etter å ha blitt forsøkt nedskallet, og skrek noe om at 21-åringen forsynte byen med hasj.

21-åringen mener politibetjenten har en fiendtlig og negativ holdning til ham, og at hendelsen natt til 1. januar var en slags hevnaksjon.

Retten trodde ikke på beruset vitne På tross av at et vitne, som vel og merke betegnet seg som så alkoholpåvirket at hun var " full", hadde sett episoden og mente at 21-åringen ikke forsøkte å skalle politimannen, trodde ikke retten på verken henne eller 21-åringens forklaring. 21-åringen mistet også troverdighet i Kristiansand tingretts øyne da han åpenbart forklarte seg usant om å ha vært i besittelse av hasj samme kveld.

I og med at 21-åringens "skalle" aldri traff politimannen skikkelig, anser retten dette som et nedskallings forsøk . Mannen ble dømt til 40 timers samfunnsstraff, og må betale 2000 kroner i saksomkostninger. Straffen omfatter også oppbevaring og bruk av narkotika.

Tidligere er Mandals-mannen domfelt to ganger.