ARENDAL: — Vi har hatt en rolig formiddag, men så øket det på, sier operatør Kjell Christian Knarvik ved Agder alarmsentral.

Ved halv fem-tiden kom dagens første melding om krattbrann ved Lauvvås på Hægeland.

— Der holder de på med etterslukking, og totalt ser det ut til at 10-15 mål har brent bort, opplyste Knarvik ved 19.30-tiden.

Klokken 17.27 kom det en ny melding om brann, denne gangen ved Helle i Kvinesdal. Her måtte Knarvik kalle ut alle tilgjengelige mannskaper, for å få bukt med brannen.

Klokken 20.20 i kveld var brannvesenet ferdig med slukkingen på Helle.

Brann i Aust og Vest

Også i Flekkefjord oppstod det en krattbrann i ettermiddag. Her har en del bønder fått lov til å brenne litt på egenhånd i løpet av kveldn

Det er ikke alltid de har full kontroll, så brannvesenet har vært nødt til å assistere no, opplyser Knarvik.

Klokken 19.20 fikk brannvesenet melding om en fjerde brann, mellom Skjulestad og Brekka i Austre Moland.

— Her ble de ferdige like før klokken ti, sier alarmsentraloperatør Kai Bentsen.

Senere på kvelden oppstod det også en liten krattbrann i Grimstad. Ifølge Knarvik hadde brannvesenet god kontroll over samtlige branner.

Kan bli kritisk

— Vi har ikke fått noen melding om at det er fare for spredning til bygninger. Vi har også god bemanning de fleste steder, bortsett fra i Kvinesdal. Der var alle tilgjengelige mannskaper ute, så hvis det skjer noe mer der kan det bli kritisk, sa Knarvik tidligere i kveld.

Det gjorde det heldigvis ikke, og ved 22-tiden var alt rolig igjen.

Brannvesenet oppfordrer folk til å bruke hodet.

— Jeg tror de fleste skjønner at de ikke kan drive og tenne bål nå. Selv om det ennå ikke er 15. april, så tillater vi ikke noe bålbrenning. Til det er det altfor tørt, sier Knarvik.

Årsaken til brannene er foreløpig ukjent.