LYNGDAL: — Dette er ikke laget av amatører. Selv lakkfargen på de påmonterte dekslene ser nesten helt lik ut som selve minibanken, sier politiførstebetjent Arnt Helge Dragland ved Lyngdal lensmannskontor.

I dekselet som var festet like over kortåpningen, var det boret et lite hull på størrelse med et knappenålshode. Gjennom dette filmet et lite videokamera koden som kundene tastet inn. Samtidig kopierte en leser kortenes magnetstriper.

Arnt Helge Dragland regner med at saken vil bli etterforsket bredt, slik at svindelforsøket blir sett i sammenheng med tilsvarende saker i inn- og utland. Politiet vil blant annet prøve å finne ut hvor utstyret er produsert.

Våken kunde

Det var natt til fredag i påskeuken at en minibankkunde i Sparebanken Sør i Alleen i Lyngdal oppdaget at noe var galt. Bankkortet var vanskelig å få inn i sprekken, og ved nærmere undersøkelser viste det seg at det var påmontert to små lister utenpå og like over den originale kortsprekken i minibankautomaten. Kunden fikk sammen med en drosjesjåfør varslet banken, og utstyret ble overlevert til politiet.

— Kunden var observant som oppdaget innretningen. Selv for de som bruker minibanken ofte, ville det ikke være lett å få øye på dette, sier kontorsjef Åge Gabrielsen i Sparebanken Sør i Lyngdal.

Fram til i går ettermiddag så det ikke ut som om noen av bankens kunder i Lyngdal var blitt frastjålet penger. Banken hadde sperret kontoer og kort, men bedt brukere av minibanken i påskeuken om å følge litt ekstra med på bevegelser på kontoen.

— Det er bankens ansvar å påse at slikt ikke skjer. Ingen kunder trenger å være redde for å ikke få erstattet eventuelle beløp som de blir frastjålet på denne måten, sier Åge Gabrielsen.

Tre bulgarere pågrepet

Politiet pågrep i går ettermiddag tre bulgarere i Stavanger. To av dem ble tatt på fersk gjerning, mens de demonterte skimmerutstyr på en minibank tilhørende SR-bank.

En person ble i går kveld avhørt av politiet. Politiet i Stavanger utelukker ikke at de tre bulgarerne også kan ha stått bak svindelforsøkene på Sørlandet i påsken.

Mennene vil bli fremstilt for fengsling i dag.