KRISTIANSAND: — Det dreier seg om en såkalt familievoldssak. Han er siktet for trusler og legemsfornærmelser overfor sin kone og sin syv år gamle datter, sier leder av personavsnittet ved Agder politidistrikt, Oddbjørn Lunde.

Varetektsfengslet

31-åringens familie har ikke blitt utsatt for gjentatte voldshandlinger over lang tid, men politiet anser likevel gjentakelsesfaren for å være stor. Derfor ble det 2. oktober besluttet å begjære ham varetektsfengslet i fire uker. Mandag ble han fengslet i ytterligere en måned.

— Han ble begjært varetektsfengslet fordi vi hadde skjellig grunn til å tro at volden ville gjenta seg, sier Lunde.

Volden mot familiemedlemmene skal ha skjedd i form av slag og spark. Ifølge Lunde ble politiet varslet av barnevernet på bakgrunn av en enkeltstående episode i slutten av september.

Familiefaren skal da ha slått sin syv år gamle datter en gang i ansiktet. For dette forholdet er han nå siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er også siktet for å ha slått og truet sin kone ved en tidligere anledning, og for å ha brutt besøksforbudet mot konen.

Alvorlig

Ifølge Oddbjørn Lunde ser politiet svært alvorlig på saken.

— Vold mot en syvåring, er å regne som vold mot en forsvarsløs person. Derfor er mannen siktet for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, sier Lunde.

Mannen innrømmer å ha slått datteren, men erkjenner ikke straffskyld.