STAVANGER: Søket i Nordsjøen etter overlevende fra den skotske fiskebåten ble avsluttet lørdag kveld. Båten drev ikke fiske i området, men var leid inn av det canadiske oljeselskapet Talisman Energy for holde vakt i nærheten av en rørledning.

Sent torsdag kveld ble det sendt ut nødsignaler fra et området i nærheten. Et medlem av mannskapet ble fredag ettermiddag funnet omkommet da et Sea King-helikopter gjorde søk i området. De tre andre er ikke funnet.

– Kan leve fremdeles Ektefellen til en av de savnede sjøfolkene ba sent lørdag kveld om at søket etter vraket og de savnede måtte fortsette.

– Vi tror det er muligheter for at noen kan være i live, selv etter så lang tid, hvis de tre er om bord i en annen redningsflåte, sa Julia Gardner til BBC.

– Det er mennesker som er funnet i live i lufthull i båter og i verre uvær enn dette, og jeg synes de kan forsøke å lete bare én dag til, ba kvinnen.

Faglig vurdering

I redningsarbeidet ble det brukt programmer som beregner strøm og vind, og søkeområdet ble forflyttet i henhold til dette. Søket ble gjennomført midt mellom Norge og Storbritannia, i et 18.000 kvadratkilometer stort område midt i Nordsjøen

– Beslutningen om å avslutte søkene ble tatt på et faglig grunnlag. Vi må dessverre holde følelsene utenfor slike vurderinger. Vi har søkt så lenge det var håp om finne overlevende, og ut ifra denne vurderingen kunne vi avsluttet søkene allerede fredag, sier vakthavende redningsleder Terje Langås ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB.

Mannskapet er den 49 år gamle skipperen Martin Gardner, Edward Gardner (50), Ian Donald (55) og Sidney Low (52), alle fra Skottland, skriver BBC.