KRISTIANSAND: Torsdag klokken 18.25 skal Norwegian etter planen sende av gårde sitt første passasjerfly fra Kjevik til London. Flyet har plass til 148 passasjerer, og ifølge markedssjefen ved Kjevik er 140 av setene opptatt.

Ved midnatt i kveld går meklingsfristen for streiken mellom NHO og de ansatte ved Norwegian ut. Går de ansatte ut i streik, blir jomfruturen mellom Kristiansand og London utsatt. 140 passasjerer som har planlagt London tur må dermed belage seg på å endre planene.

Infosjef ved Norwegian, Anne Grete Ellingsen er i likhet med passasjerer og ansatte, spent på om det blir streik eller ikke.

— Jeg håper jo selvfølgelig at vi skal unngå streik, slik at London-ruten starter som planlagt, men vi kan jo ikke gjøre annet enn å vente å se. Det er jo mange passasjerer som har gledet seg til denne turen, og det ville jo være fryktelig synd hvis de ikke kommer seg avgårde, sier Anne Grete Ellingsen.

Krysser fingrene

Ellingsen skal etter planen være på Kjevik klokken 16.30 i morgen tidlig. Der skal hun være med å markere åpningen av Norwegian-ruten mellom Kristiansand og London.

— Vi har planlagt en liten markering med litt ballade. Det hadde jo vært fryktelig dumt hvis det skulle gå i do, sier markedssjef på Kjevik Iver Holther-Andersen.

— Foreløpig vet vi ingenting om det kommer til å bli streik, eller om hvor lenge en eventuell streik kommer til å vare. Vi får bare krysse fingrene og håpe på det beste, sier Holther-Andersen.

Får pengene tilbake

Ifølge infosjef Ellingsen, har passasjerene fått beskjed om å avvente situasjonen og forberede seg på at det kan bli avlyste avganger.

— Passasjerene vil selvfølgelig få refundert billettutgiftene hvis London-avgangen må avlyse, sier hun.