— Jeg kjørte buss sist en gang i forrige uke, forteller Jan Oddvar Skisland(KrF). Men han kan ikke huske akkurat når. Han mener ellers at han kjører buss cirka en gang i uka.

Hos partikollega Anne Ma Timenes står det enda dårligere til med bussvanene. Siden jul kan hun bare huske å ha kjørt buss én eneste gang. Årsaken er at forbindelesen mellom byen og hjemstedet er for dårlig. Hun mener derfor hun ikke kan ta bussen når hun skal på jobb på sykehuset.

Få tar bussen

En spørrerunde fvn.no har gjort blant formannskapets medlemmer viser at få bruker bussen ofte. Av ti spurte er det bare Tore Austad(H) og Harald Hageland(SV) som bruker bussen daglig. Noen, som Inger Skeie Hansen(H) forklarer at hun sjelden tar buss fordi hun bor i sentrum og har lite behov for transport. Andre, som Venstres forklarer at han tar lite buss fordi han sykler.

— Det er vel over to og en halv uke siden jeg kjørte buss, forteller Venstres Dag Vige. Hans unnskyldning er at han liker å sykle.

— Jeg sykler hele året, fire av fem ganger. Ellers så kjører han buss om lag to ganger i måneden.

På motsatt ytterkant forteller Vidar Kleppe at han slett ikke skammer seg over å bruke bil.

— Jeg tar buss svært sjelden, og jeg skammer meg ikke for å si det. Han tok likevel flybussen en gang i forrige uke, men vil ikke skryte på seg å være noen god kunde for busselskapene.

Tror ikke helt på ordførerens forslag

Ordfører Skisland lanserte tirsdag en rekke forslag som skal minke biltrafikken i kvaderaturen og øke tilgjengeligheten for sykkel. Dag Vige(V) vet ikke helt om han tror KrF står bak ordførerens utspill om gratis buss i midtbyen.

— Jeg synes det er veldig interessant at ordføreren sier dette. Om KrF virkelig stiller seg bak det ville være kjempebra. Han mener dette er nye takter fra KrFs side og peker på at hans parti tidligere har foreslått dette, og at KrF da har stemt imot.

Men Vige innrømmer at også han må ty til bilen nå og da.

— Når jeg skal på butikken sammen med min kone så kjører vi bil. Det er mest praktisk sånn.

Dety lyktes ikke fvn.no å få kontakt med Mette Gundersen(Ap), Gro Hareide (SV) og Nan Karina Udnæs(FrP).