KRISTIANSAND: — Sporene etter raneren stopper ved den forlatte bilen på Kuholmen, opplyser etterforskningsleder Leif Vagle til fvn.no fredag kveld.

Politiet har satt inn store styrker i jakten på ransmannen, som fortsatt er på frifot etter ranet av Spareskillingsbanken i Tollbodgata like ved politihuset i Kristiansand sentrum klokken 15. Se video her

Les også: Vil ikke flytte Spareskillingsbanken

En politipatrulje, som befant seg bare 200 meter unna banken var raskt på stedet da ransmeldingen kom. Raneren kom seg unna med et hittil ukjent ransbeløp.

- Utførte ranet alene

  • Det vi vet foreløpig er at det er en mannsperson som har utført ranet alene. Etter ranet løp han ned til Dronningens gate der han satt seg inn i en bil, en sølvgrå Suzuki Grand Vitara, og tok en u-sving ned mot Kuholmen, sier etterforskningsleder Leif Vagle.

Ransbilen ble senere funnet parkert og forlatt i Kuholmsveien på Lund, øst for Kristiansand sentrum.

Politiet vet foreløpig ikke om det var flere personer i bilen. Etter funnet av ransbilen på Kuholmen har politiet ingen nye spor i saken.

  • Vi vil også se om vi kan sette dette ranet i sammenheng med det som var i Handelsbanken, sier Vagle.

FANT RANSBILEN: Ransbilen en sølvgrå Suzuki Vittara ble funnet på Kuholmen, øst for Kristiansand sentrum fredag ettermiddag.

Bevæpnet jakt

Politiet har bevæpnet seg i jakten på raneren av Spareskillingsbanken. Samtlige politibetjenter er iført skuddsikker vest, og er bevæpnet med maskinpistoler, opplyser politiet.

En hundepatrulje fra Arendal er også satt inn i søket på raneren.

Rømte sjøveien?

Politiet undersøkte også muligheten for at raneren kan ha tatt seg videre fra stedet med båt. Kuholmen er flankert av flere småbåthavner og båtplasser.

Fredag ettermiddag søkte politiet langs båthavna ved Kuholmen og i Bertesbukta med hundepatrulje. Politiet undersøkte også om båter var meldt savnet fra havna.

To båtnaust ytterst på Kuholmen er også gjennomsøkt av politiet, uten at det ga dem noen videre spor i saken.

Truet betjeningen

Vitner forteller til fvn.no at en mann med mørk hette over ansiktet kom inn i banken og avfyrte et skudd i lufta. Deretter skal han ha satt ned en bag foran en av skrankene og krevd penger.

Tore Birketvedt var i banken da ranet skjedde. Han er våpenhandler, og synes ikke situasjonen var så dramatisk. Han gjenkjente nemlig pistolen som en ni millimeters startpistol.

Raneren skal ha ropt: Dette er et ran og jeg skal ha penger.

Birketvedt forteller til fvn.no at raneren hadde på seg en hettegenser, og hadde en mørk hette som skjulte ansiktet.'Mannen skal også ha båret på en bag.

Raneren skal ha vært ca. 180 centimeter høy og skal ha hatt sørlandsdialekt. Mannen skal etter det Birketvedt oppfatter ha vært i midten av tyveårene.

— En belastning

  • Jeg synes svært synd på kassereren som måtte oppleve dette, sier banksjef Sigmund Andersen til fvn.no.

Det er ikke første gang banken utsettes for ran. Sist gang var i 2004. — Det hele opplevdes som litt uhyggelig og veldig skremmende, særlig fordi det blir avfyrt skudd inne i banken, sier banksjefen og legger til at de har et godt signalement og gode bilder fra overvåkingskameraet i banken.

  • Vi har gode bilder fra banken, bekrefter etterforskningsleder Leif Vagle til fvn.no.

Saken oppdateres.

Her slutter alle spor: Sporene etter raneren stopper her ved den etterlatte ransbilen på Kuholmen.