LILLESAND: Det har vært sterke reaksjoner i Lillesand over bystyrets hastevedtak i april i år om å bygge et frittstående p-hus til 28 millioner kroner praktisk talt midt i sentrum.

Enda sterkere ble protestene da det viste seg at eiendommen til et eldre ektepar ville bli nokså rasert av tilførselsveien til parkeringshuset.

Da det ble snakk om å droppe utbyggingen, gjorde entreprenøren NCC det klart overfor kommunen at de i så fall ville kreve 8,5 millioner kroner i erstatning, og viste til kontrakten og Norsk Standard. Det er ikke kjent hvilken erstatning som nå er avtalt fra kommunen.

I bystyremøtet for en drøy uke siden ble det likevel enstemmig vedtatt å utsette hele p-hus-byggingen, og rådmannen fikk i oppdrag å utrede alternative løsninger. Her ble det også uttalt at politikerne gjerne ville ha andre løsninger enn et frittstående parkeringshus. De fleste ønsker heller p-hus i fjell, men erstatningskravet har ridd politikerne som en mare.

"Det har i dag vært forhandlinger med NCC. Alternativene er vurdert og vi har konkludert på kansellering av kontrakten," heter det i et brev som nå går til formannskapsmedlemmene i Lillesand.

Her kalles politikerne inn til erkstraordinært formannskapsmøte kommende tirsdag morgen for å ta stilling til resultatet av forhandlingene.

— Formannskapet vil da bli invitert til å fatte vedtak i saken etter hasteparagrafen i kommuneloven. Denne tillater formannskapet å fatte vedtak med økonomiske bindinger på vegne av bystyret dersom det vurderes som avgjørende at vedtaket blir fattet raskt.

Ordfører og rådmann har sammen med kommunens advokat forhandlet med NCC om brudd på byggekontrakten.