KRISTIANSAND: Det var om kvelden onsdag 9. august at konstablene i en politibåt bestemte seg for å kontrollerte en båt som kom mot dem ved Gravane i Kristiansand. Da båten nærmet seg, byttet kvinnen som kjørte båten plass med en mann, som viste seg å være den tiltalte mannen i tredveårene.

Tiltalte, som arbeider som vekter, hadde en time etter at han ble stoppet 1,91 i promille, noe som er mer enn dobbelt så mye som det tillatte er.

Mannens forsvarer mente mannen burde blitt frikjent begrunnet i fritids— og småbåtsloven paragraf 34, som omhandler nødrett. Der heter det at båtkjøring med en promillekonsentrasjon over det lovlige kan godtas dersom det gjelder å redde noens person eller gods fra alvorlig fare.

Retten mente imidlertid at det ikke forelå en nødrettssituasjon. Den tiltalte mannen hadde nemligere tidligere forklart at båten befant seg "et stykke utpå fjorden", og at hastigheten var lav. Kvinnen som først kjørte båten, som forøvrig tidligere er bøtelagt for promillekjøring i båt den samme kvelden, forklarte at de to byttet plass fordi hun ble litt nervøs da hun oppdaget at det kom en båt imot.

Den tiltalte mannen må nå betale 6000 kroner i bot, samt 500 kroner i saksomkostninger. Han er også idømt 14 dagers betinget fengsel.