LYNGDAL: I tillegg til seks beslaglagte førerkort, skrev patruljen fra UP ut hele 29 forenklede forelegg og fire anmeldelser i løpet av fire timer. Fartskontrollen fant sted i 60-sonen ved Lenefjorden mellom klokken 18 og 22 tirsdag kveld.

— Det er et høyt antall fartsoverskridelser, erkjenner operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Høyeste målte hastighet var 101 kilometer i timen.

Fartsgrensen ved Lenefjorden ble i oktober i fjor satt ned fra 70 til 60 etter flere ulykker på strekningen. Samtidig ble det satt opp et fareskilt om at dette er en ulykkesstrekning, noe bilistene tirsdag bet seg lite merke i.

— Det er veldig riktig at det skjer. Det var mirakel at ikke flere menneskeliv gikk tapt her i forrige uke, sa fungerende lensmann i Lyngdal, Steinar Mydland, da den nye fartsgrensen ble innført.

I løpet av en uke i september i fjor skjedde det tre ulykker på strekningen, der en person døde og en annen ble hardt skadet.

Også ved Rykene i Arendal holdt UP fartskontroll tirsdag kveld. Der mistet en 43 år gammel mann lappen etter å ha kjørt i 112 kilometer i timen i 70-sonen.