HOVDEN: — Det heter seg at all organisert trening skal sikres med nett og staur. Har ikke skisenteret et ansvar her? spør Kenneth Abrahamsen på fvn.no-debatten. Abrahamsen skriver at han så det som skjedde og stusser over at det ble satt opp sikkerhetsnett på ulykkesstedet etter at ulykken inntraff.

Daglig leder Tom Kvinlog ved Hovden Skisenter sier i en kommentar at ulykken kunne skjedd ”tusen steder” i traseen Gardsveien under helgens sesongavslutning i skisenteret.

— I ettertid kan en si at en burde sikret med nett, men det var ikke vurdert noen risiko ved dette arrangementet som vi kjørte for tredje året lørdag. Det var ikke utfor og fart i den forstand, men kontrollert fart som folk kjører vanligvis ned bakken. At vi sikret med nett etter ulykken, var naturlig for oss. Selv om sannsynligheten for at noe ville skje på samme sted, ikke var stor. Dette var et uhell som kunne skjedd hvor som helst, sier Kvinlog.

Armbrudd og sting i hodet

Kristiansanderen som ble fraktet med luftambulanse til sykehus i Kristiansand, hadde brudd i begge armene, men var hele tiden bevisst.

— Jeg snakket både med ham, kona og foreldrene, og de mente det var helt naturlig å fortsette skiarrangementet, så det gjorde vi, sier Kvinlog.

Ulykken skjedde da den ene av alpinistene falt i løypa omkring 100 meter fra bunnen av bakken.

— Han som kom bak, forsøkte å svinge unna, men traff den første. Dermed mistet han kontrollen og kjørte ut av bakken og traff et tre, forteller Tom Kvinlog.

I tillegg til armbruddene måtte han også sy fire sting i hodet. Den andre involverte kom fra ulykken med mindre skader. Ulykkesalarmen gikk kl. 12.29 lørdag.

— For de som så ulykken, så det helt sikkert dramatisk ut. Men heldigvis gikk det godt tross alt, selv om armbrudd er noe ”dritt”, sier Kvinlog som i dag sitter i styremøter i skisenteret som nå avslutter sesongen.