FOTBALL VENNESLA— Jeg spurte Karsten om han ville være med å bidra litt på noen treninger. Siden har han vært et fast innslag på så å si alle treningene våre, ler Vindbjart-trener Steinar Skeie om lærermesteren. Trenerteamet i Vindbjart har gitt 81-årige Johannessen tittelen spillerutvikler.- Karsten har fokus mot enkeltspillerne. Han er en viktig mann for meg å ha i klubben, og jeg bruker ham for det han er verdt, sier Skeie. TO GULL.

Karsten Johannessen selv stortrives med å kunne være med å bidra med sin erfaring og entusiasme på Vindbjart-treningene. - Jeg gjør dette fordi jeg elsker fotballen, og jeg var ikke i tvil om at jeg ville gjøre dette da Steinar spurte. Vindbjart har et veldig ungt lag, som er treningsvillige og lydhøre. Og så har de et særpreg som jeg setter stor pris på, sier han. 81-åringen er kjent som Starts mest markante trener gjennom tidene, i en karriere som fordelte seg i ni perioder over 42 år. Høydepunktene var klubbens to eneste seriegull i 1978 og 1980. - Etter 18 sesonger som trener i eliteserien, så har jeg jo litt å bidra med. Jeg bare håper at mitt engasjement kan være med på å bidra til at klubben løfter seg enda et hakk, sier Johannessen. STORT.

Raymond Hofstædter meldte overgang fra Vigør til Vindbjart før denne sesongen. Fotballnomaden synes det er stort å ha trenerlegenden ved sidelinjen på Moseidmoen. - Det er morsomt og lærerikt å ha Karsten her. Han kommer med mange flotte innspill, spesielt i kampsituasjoner. Han er veldig flink til å få oss til å tenke på de rette tingene. Det er stort for oss å ha ham her, spesielt for meg, sier kantspilleren.Han får støtte av midtstopper Håkon Rike. - Karsten er en ressursperson for klubben, og har mye kunnskap å komme med både når det gjelder enkeltpersoner og det kollektive, sier han. andreDIVISJONSMODUS.

Vindbjart endte på en hederlig tredjeplass i fjorårets 3. divisjon. Klubben sikter på å hevde seg i toppen også denne sesongen. - Målsettingen er 2. divisjon, men det er ikke sikkert vi klarer det i år. Vi prøver å sette oss i andredivisjonsmodus, og trener like mye som de gjør i divisjonen over. Målet er å lage en kultur som garantert vil gi resultater på sikt, men vi gidder ikke stresse med at vi må opp i år, forklarer Steinar Skeie. Resultatene i treningskampene i vinter har ikke vært overbevisende, uten at Vindbjart-treneren legger altfor mye i det. MATCHVINNER.

Vindbjart har mistet flere profiler fra forrige sesong. Espen Mykland og Sindre Trondsen har begge gått til Fløy, mens Tor Kristian Strand har gått til Våg og fjorårets kaptein Dag Stian Tallaksen har tatt et hvileår. Spillere som Raymond Hofstædter (ny fra Vigør), Øyvind Røraas og Jar Roar Fredriksen må stå fram hvis det skal bli medalje til klubben i år. - Raymond er en matchvinner av dimensjoner, og vil være et aktivum for oss. Øyvind er en klok midtbanespiller, og er lagets kaptein. Han forventer vi oss mye av. I tillegg har vi tatt opp flere talentfulle juniorer som kan slå til i år, sier Skeie. Tekst: Håvard Karlsenhavard.karlsen@fvn.no - 38 11 32 06