KRISTIANSAND: — Jeg har lært ham å kysse og gi labb. Egentlig er han en litt kald fyr, men jeg kan gjøre hva jeg vil med ham, sier 17 år gamle Madelene V. Berås fra Tveit.

Den unge hesteeieren cashet inn 60.000 kroner for seieren i V75-løpet lørdag.

— Det var helt utrolig, og jeg er kjempeglad. Vi hadde håpet etter det sterke løpet på Sørlandets Travpark sist. Han er knallsterk og fortsatte jo bare å løpe etter målpassering. Jeg tror det skyldes at pappa trener ham god med mye mengde og kvalitet i treningen, sier Madelen Berås.

Hun har hatt Gann Pål i tre år. Hver dag er hun sammen med hestevennen sin. De er rett og slett bestevenner.

— Han er glad i pappa også, men han må sponse ham med noen gulrøtter, sier hun og ler.

Tomler i været

Pappa og mangeårig travkusk, Arild Berås, er heller ikke lite stolt.

— Gann Pål var sterk på oppløpet og vi vant. Det var utrolig morsomt. Jeg har ikke snakket med vinnerne, meg jeg så på tråkka at det var mange tommeltotter i været, forteller Berås.

Andre gang

Det er spesielt å være den kusken som utløser en så stor pott. Og for Berås sitt vedkommende var dette andre gangen i år.

— For et halvt år siden ble det også en som fikk en kjempepott på 30-40 millioner etter at jeg vant med sistevalget på Sørlandets Travpark. Å oppleve dette to ganger på så kort tid, er jammen spesielt, sier Berås.

Madelen Berås fikk Gann Pål fra hestemannen, millionæren og boksetreneren Tor Birger Krageboen for et par år siden.

Fikk den gratis

— Krageboen hadde kjøpt hesten i Danmark og ville ha den til å gå kjapt som treåring. Jeg mente det var i tidligste laget. Da sa han at datteren min kunne få hesten hvis hun trente den et halvt års tid. Madelen er jo hestejente, så det var enkelt for henne. Og dermed kom hun veldig lett til denne hesten, forteller pappa Berås.

Hesten og hesteeieren har et veldig spesielt forhold. Som hestejenter flest tilbringer Madelen det meste av tida utenom skolen i stallen.

— Madelen har lært den opp til forskjellige ting, blant annet å kysse. Det er temmlig stilig, ler pappa Berås.