LYNGDAL: — Vi hadde englevakt denne gangen, men det er utrolig at et rikt land som Norge ikke kan få opp midtdelere langs E 39, sier lyngdølen.

Påkjørt bakfra

15. august ble bilen hans først påkjørt bakfra da han skulle svinge av E 39 og krysse kjørebanen ved Skolandsvannet vest for Lyngdal. Bilisten som kom bak ham var uoppmerksom og fikk ikke bremset. Denne skjøv deretter BMW-en til Iddeland delvis over i motsatt kjørefelt. Der kom en trailer dundrende østover, og selv om vogntogsjåføren fikk svingt litt unna, raste tilhengeren over hele fronten og knuste Iddelands bil.

Små marginer

  • Fronten ble revet helt inn til frontvinduet, og i sekundene før det smalt raste tusen tanker gjennom hodet. Jeg trodde egentlig det var slutt, fordi jeg så traileren ville treffe meg og min side av bilen. På sekunder fikk jeg løsnet sikkerhetsbeltet og kastet meg over i fanget på hun som satt ved siden av, forklarer billakkereren fra Lyngdal.

— Det kunne lett ha blitt en ny dødsulykke. Marginene i trafikken er ørsmå, sier Iddeland.

Midtdelere

— Trafikken øker, og stadig flere blir drept. Hadde det vært midtdelere på denne strekningen ville et liv ha blitt spart to dager før vår ulykke. Vi hadde også unngått sammenstøtet med traileren, fortsetter Iddeland.

Få dager etter ulykken sliter han med nakkesmerter og småskader i nesa. Nå håper han bare at smertene i nakken vil gi seg, og ikke føre til senskader.

— Men jeg undres over hvor mange skadede og drepte i trafikken som må til før politikerne i det hele tatt reagerer, sier han.