KRISTIANSAND: — Butikker må være obs. Det virker som noe er på gang, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Tirsdag fikk politiet inn to meldinger om nasking i Kristiansand. Framferden er så lik at operasjonslederen setter tyveriene i sammenheng.

— Jeg ser ikke bort fra at det dukker opp flere tilfeller i kveld eller i morgen. Tyvene kan fort dukke opp i nabobyene, sier Arnesen.

Lurte betjeningen

Klokken 10.50 ble betjeningen i butikken Fargeglede i Kristian IVs gate avledet av to menn og én kvinne. En av tyvene ble stående igjen ved kasseapparatet og nasket med seg 5600 kroner da betjeningen kom ut av syne.

Et par timer senere var tyvene på ferde igjen i malingsbutikken i Nye Teglverksvei på Lund. Der fikk de ifølge politiet med seg alle sedlene som var i kassen, anslagsvis 3000 kroner.

— Butikker hvor betjeningen kan dras bort fra kassen virker spesielt utsatt. En av dem blir stående igjen, og med en gang betjeningen er ute av syne slår vedkommende til, sier Arnesen.

Snakker gebrokkent

Politiet har sikret seg gode beskrivelser av tyvene, som skal være av utenlandsk opprinnelse.

— Alle skal være om lag 40 år. Kvinnen har mørkt, glatt hår og er iført en mørk pelskåpe. Den ene mannen er slank og har røde og hvite Puma-sko, mens den andre er kraftig og kortklipt. De snakker gebrokkent engelsk.

Samtlige politipatruljer har fått beskjed om å holde utkikk etter personene.

— Vi har ikke fått noen opplysninger om de har bil, sier Arnesen.