Det er første gang fyrverkeri er helt forbudt i hele Kvadraturen. Dette kan bli utvidet til andre bydeler.

— Jeg tenker meg at en logisk konsekvens av dette er å utvide forbudet til steder som Randesund og Vågsbygd, sier kommuneoverlege Vegard Vige.

Det er i så fall på steder der det vanligvis er samlet mange mennesker samles at begrensningene vil komme.

— Personskadene skjer først og fremst på steder der det er mange mennesker samlet, sier Vige.

I fjor var det åtte skader som følge av fyrverkeri i Vest-Agder. Seks av disse skjedde i Kristiansand.

Vige sier det blir opp til politikerne å avgjøre om fyrverkeri også skal bli forbudt i bydelene.

— Nå gjør vi det først i Kvadraturen. Har vi gode erfaringer der, kan det være aktuelt med begrensninger i bydelene også, sier varaordfører Mette Gundersen (Ap).

I så fall kan det bli aktuelt med et fyrverkeri fra kommunens side også i bydelene. I år blir det brukt 100.000 kroner på et slikt fyrverkeri Tresse.

— Tilbakemeldingene vi har fått, har stort sett bare vært positive. Fyrverkeriet blir nå til glede for langt flere, sier Mette Gundersen.

Hun er enig med Vegard Vige om at det er de stedene der det samles flest mennesker som vil bli omfattet av et forbud. Men hvilke konkrete steder det kan være snakk om, vil verken varaordfører, kommunelege eller brannvesenet komme nærmere innpå.

Hvilke restriksjoner som kommer i bydelene, vil også være avhengig av hvilke restriksjoner som kommer fra sentralt hold.

Justisminister Knut Storberget gikk i november inn for at det neste år skal bli forbudt med raketter. Går det som han vil, kan forbudet tre i kraft allerede fra neste nyttårsaften.

Enkelte forhandlere forventer at det i år vil bli solgt ekstra mye raketter - fordi folk vil benytte siste sjanse til å sende opp rakettene.

— Vi forventer noe mer rakettsalg i år, men det er jo vanskelig å si hvor mye ekstra det blir, sier Paal Lidi ved Happy.

— Vi har tatt inn mer fyrverkeri av alle typer i år. Men det er fordi folk har fått mer penger at vi regner med at de kjøper mer. Ikke på grunn av at det er ventet et forbud, sier Stein Erik Sætran, butikkleder ved Plantasjen.

Innen bransjen er folk usikre på om forbudet vil bety om de kan selge ut rakettene de har på lager, eller om disse i så fall må destrueres.