ARENDAL: Det har brutt ut åpen strid mellom Ap-leder Røysland og politiet i Arendal etter Røyslands karakteristikker av politiet som maktsyke machomenn.

Det var i et leserinnlegg i mandagens Agderposten at Røysland kom med karakteristikkene. I dagens avis tar tillitsvalgt Trond Haugmoen og vaktleder Ove Gundersen i arendalspolitiet til motmæle.

— Spørsmålet til styret i Arendal Arbeiderparti er om dere stiller dere bak lederen deres? Arendal Ap er det ledende partiet i byen og Gjermund B. Røysland sågar bystyremedlem. Kan partiet gå videre med en tillitsvalgt med slike holdninger? Vi minner om at det ikke er AUF eller ungdommens bystyre vi snakker om, skriver de i et leseinnlegg i avisen.

Bakgrunnen for striden er en episode der politiet kom til en privatadresse etter å ha motatt klager på en fest. Der skal politiet ha revet av dynen av jenta som avholdt festen. Dette fikk moren til jenta til å dra ned på politihuset og skjelle ut politiet. Hele opptrinnet endte med at kvinnen ble kastet i arresten.

Det fant moren seg ikke i, så hun anmeldte politiet. Men i rettssaken i Aust-Agder tingrett led hun et sviende nederlag.

— Først forventer vi at en partileder og et bystyremedlem kjenner lovverket før han kritiserer. Så forventer vi at han gjør seg kjent med sakens mange sider. I tillegg forventer vi at han fremstår med rimelige og fornuftige holdninger. Politiet er både storsamfunnet og lokalsamfunnets maktapparat, om Røysland liker det eller ikke, skriver politimennene.

Det er ikke første gang Røysland er i hardt vær. For en drøy måned siden gikk Ap-lederen ut og krevde biskop Olav Skjeveslands avgang.