KRISTIANSAND: – Det er ett av de alternativene vi skal vurdere fremover, sier ordfører Jan Oddvar Skisland (KrF) etter et møte med Askbo torsdag ettermiddag.

På møtet diskuterte de ulike tomter Askbo kan få i bytte for den sjøboden han har evig bruksrett til på Naudetangen. Kommunen har tidligere gjort det klart at den ønsker et rent makeskifte. Slik at kommunen overtar Askbos sjøbod på Naudetangen mot å finne en ny sjøbod til ham annet sted på Flekkerøy.

Sikkerheten Men vurderer altså kommunen om en ny sjøbod kan settes opp et annet sted på tomta hvor kronprinsparet ønsket å ha sitt fremtidige sommersted.

– Vi får en evaluering av ulike sikkerhetsaspekter i løpet av september. Deretter må vi vurdere om det kan finnes en løsning innenfor nåværende tomt, sier Skisland.

Men han understreker at det er like sannsynlig at løsningen blir en annen tomt eller sjøbod et annet sted på øya. Og på møtet torsdag ettermiddag diskuterte partene flere konkrete tilbud fra kommunen.

– Noen ble forkastet, mens andre kunne være aktuelle, sier Skisland med henvisning til Askbo.

Gunnar Kristian Askbo selv ønsket ikke å uttale seg til pressen.

Skisland hadde med seg teknisk direktør Asbjørn Grøvan og juridisk konsulent Jon Holt på møtet.

– Ikke hastverk Ordføreren ville etterpå ikke spekulere i hvor raskt en løsning med Askbo må være på plass i forhold til Slottets videre ønsker og planer for Naudetangen.

– Men bør ikke dette i alle fall være i havn i løpet av høsten, Skisland?

– Det kan være så skjer, men dette har ikke så veldig hastverk for oss.

– Men din tilstedeværelse som ordfører på et slikt møte tilsier vel at kommunen legger stor vekt på å finne en løsning snart?

– Denne saken har jo politiske aspekter. Og for egen del var det greit å delta på første møte hvor teknisk direktør var med og å møtes ansikt til ansikt. Nå har vi en god dialog som vi får bygge videre på, sier Skisland.