KRISTIANSAND: Mannen er dømt for syv forhold som ble utført helgene 14. til 16. april og 14. til 16. juli, og i tillegg for å ha brutt betingelsene for prøveløslatelse.

Den første helgen kjørte han en Peugeot personbil uten gyldig førerkort. Han hadde også stjålet skilter fra en annen bil og satt dem på Peugeoten.

Fredag 14. juli kjørte han en uregistrert moped i Venneslaveien uten gyldig førerkort, og han kjørte også på gang— og sykkelsti. Søndag 16. juli stjal han en ATV firehjuling fra Autoteknikk AS på Dalane, og kjørte denne uten gyldig førerkort.

Dette er femte gangen mannen er domfelt for kjøring av motorvogn uten gyldig førerkort, og slike gjentatte overtredelser av vegtrafikkloven skal det reageres strengt på. «Dette alene betinger ubetinget fengsel», skriver retten om at mannen er dømt for å ha kjørt uten gyldig førerkort for femte gang.

Retten falt altså ned på at passende straff er elleve måneders fengsel med en prøvetid på to år. 22-åringen er tidligere straffedømt åtte ganger, hovedsakelig for vinningskriminalitet, brudd på vegtrafikkloven og narkotikaovertredelser. Mannen ble prøveløslatt for en tidligere fengselsstraff 13. januar, og straffen omfatter også brudd på betingelsene for denne prøveløslatelsen.