KVINESDAL: – Et golfgymnas ville gitt Kvinesdal videregående skole flere bein å stå på, samtidig som et slikt skoletilbud utvilsomt ville betydd mye for rekrutteringen til golfsporten i regionen og vært god reklame for den flotte golfbanen ved Utsikten.

Det sier kommunalsjef Jostein Røyseland i Kvinesdal kommune. Daglig leder i golfklubben er ikke mindre entusiastisk.

– Vi har en førsteklasses 18-hullsbane, gode treningsbaner til disposisjon. Vinterstid vil elevene kunne trene i en golfsimulator og putting-greener med kunstgress, som skal etableres i tilknytning til nye Utsikten konferansehotell, som bygges et steinkast fra golfanlegget, sier Olav Magne Trydal.

Kvinesdal kommune har vært i kontakt med Norges Golfforbund, som hilser alle tiltak som kan fremme sporten velkommen. Forbundet er likevel opptatt av at nye skoletilbud ikke skal ødelegge for allerede etablerte.

Golflinje i Hordaland

I tillegg til golflinjen på Toppidrettsgymnaset i Bærum, er det i dag bare én offentlig videregående skole med utvidet golftilbud. Ved den videregående skolen i Sveio i Hordaland går det fra i høst 15 golf-elever, som har alle ordinære linjefag. De bruker imidlertid kroppsøvingstimer samt ekstratimer til sporten sin.

– Jeg er godt fornøyd med at det var 15 søkere til de like mange plassene som vi startet opp med i august, sier rektor Egil Y. Bergesen.

Skolen i Sveio rekrutterer elever fra Hordaland og etter avtale med nabofylket Rogaland.

Felles rektor for Kvinesdal og Sirdal videregående skoler, Halvard Sunde, sjekker nå mulighetene for å etablere et golftilbud i Kvinesdal. Han tror det ville vært enklere å knytte et golftilbud opp til en skole som allerede hadde idrettsfag.

Kvinesdal videregående skole har i dag ikke undervisningstilbud i det som tidligere het allmennfag, men restaurant/matfag, helse/sosial og media/kommunikasjon.

Tror elevgrunnlaget blir lite

– Jeg frykter det kan være en lang vei å gå å få lagt en form for golflinje til den videregående skolen i Kvinesdal. I Sirdal har vi etter mange års drift ikke klart å få landslinjestatus for skiskyting, slik at vi kunne ha rekruttert elever fra hele landet. Spørsmålet er jo hvor mange elever i Vest-Agder som vil velge å gå på videregående skole i Kvinesdal for å kunne utvikle seg som golfspiller.

Olav Magne Trydal mener golf allerede er og har potensial til å utvikle seg til å bli en langt større folkesport i Norge, enn for eksempel skiskyting. Han tror derfor rektoren er unødvendig pessimistisk.