LYNGDAL: — En halv million er latterlig lite for tomten, som trolig har en markedspris på det firedobbelte, sier Sigmund Abusland (Frp).

Tidligere har formannskapet signalisert at de kan tenke seg å selge den rundt to mål store tomten, der rutebilstasjonen i sentrum og Lyngbygget står til huseier for 500.000 kroner mot å få disponere 25 parkeringsplasser på området. Alternativet er at huseier fortsetter å leie tomten for 10 kroner året i over 50 år fremover.

Før saken ble utsatt, minner ordfører Hans Fredrik Grøvan om at kommunen har en forpliktelse overfor Lyng Eiendom som formannskapet tidligere har sagt kan få kjøpe tomten til nevnte pris.

— Det må være lov å skifte standpunkt også i politikken, sier Torleiv Birkeland (V), som kvier seg for å selge hele denne tomten til denne prisen.

— Jeg tar uenigheten i formannskapet og utsettelse av saken til etterretning, sier Sem Gysland i Lyng Eiendom.

Det var hans bestefar som på 60-tallet bygde Lyngbygget, der rutebilstasjonen har en tinglyst rett til å være fram til 2016. Mens Ingunn Foss (H) føler seg forpliktet til å stå på tidligere vedtak om å selge, sier partifelle Thor Rudolf Danielsen blankt nei. Han viser til at andre næringsdrivende i sentrum vil finne det urettferdig dersom den kommunale tomten skulle bli solgt så rimelig.