KVINESDAL: — Med fem innbrudd på syv måneder begynner det å bli ganske tett, sier daglig leder for Expert i Kvinesdal, Harald Kloster, til fvn.no etter at tyver igjen slo til mot butikken hans i natt.

Store verdier

Politiet fikk melding om at det hadde vært innbrudd klokken 02.52. Det viste seg at tyvene hadde kommet seg inn i butikken ved å bryte opp en dør.

— Det er borttatt kameraer, bærbare pcer og mobiltelefoner, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt.

Kloster bekrefter at det var disse gjenstandene som ble borttatt.

— Vi har ikke helt oversikt over hvilke verdier det dreier seg om, men jeg vil anslå at beløpet ligger en plass rundt 150.000 kroner.

To dager siden sist innbrudd

Samme butikk hadde også natt til onsdag besøk av innbruddstyver , men den gang kom ikke tyvene unna med mer enn 12-13 mobiltelefoner.

— Det var grunner til at de måtte så fort ut av butikken sist uten at jeg vil komme inn på disse i avisa, forteller Kloster.

Profesjonelle

Han mistenker at tyveriene er utført av profesjonelle.

— Jeg bor over butikken, og registrerer at det hele skjer veldig fort. De er inne og ute av butikken på to minutter. De må ha store bager som de bare lemper alt oppi, og så er de borte like fort som de kom. Det hele virker veldig proft, og er ikke utført av amatører.

Operasjonsleder Per Kristian Klausen kan foreløpig ikke si om det er sammenheng mellom nattens innbrudd og innbruddet natt til onsdag i samme butikk. Tyveriet skjedde omtrent på samme tidspunkt på døgnet.

— Det er for tidlig å si, sier Klausen.