KRISTIANSAND: Hamre er siktet for utpressing og forsøk på utpressing for 2,5 millioner kroner mot Kristiansand-investor og hesteeier Trond Willy Wilhelmsen (51). En halv million av summen ble utbetalt i form av kontanter og med en bankremisse.

Til sammen er sju personer siktet for pengeutpressingen. Det er imidlertid bare Hamre og en 32 år gammel torpedo, som skal ha drevet inn pengene fra Wilhelmsen, som sitter i varetekt.

Ifølge politiet i Kristiansand vil det bli begjært nye fire ukers varetekt for Hamre, men det vil ikke bli lagt ned krav om videre restriksjoner.

– Politiets begrunnelse for forlenget fengsling er gjentakelsesfare. De påberoper ikke lenger bevisforspillelse. Vi mener grunnlaget for fortsatt fengsling da ikke er lenger er til stede i saken, sier Hamres forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Hamre sitter fengslet i Arendal fengsel, og fengslingsmøtet fredag vil skje i Aust-Agder tingrett. Gjennom de siste ukene har 47-åringen slitt med mageproblemer og har vært innlagt på sykehus flere ganger. Ifølge Elden er også helseproblemene et tema som vil bli reist under fengslingsmøtet.

– Forlenget fengsling er uforholdsmessig med hensyn til den siktedes helsetilstand, sier Elden.