KRISTIANSAND: Både NRK og Kristiansand omsetter årlig for milliarder av kroner, men de cirka 20 meterne med kloakkledning er i ferd med å bli en prinsippsak for de to store organisasjonene.

— I ytterste konsekvens kan det bli rettssak, men vi legger opp til at vi blir enige. Foreløpig er vi uenige om tolkningen av en avtale, sier advokat Harald C. Bjerke jr. i NRK.

I et brev til kommunen truer han med rettssak hvis ikke kommunen gir seg.

Da kommunen kjøpte NRKs sendestasjon på Flekkerøy for å gjøre den om til landsted for kronprinsparet, fikk NRK en ny hyttetomt som erstatning på Stangenes i Randesund. Denne skulle NRK betale 245.000 kroner for. Til gjengjeld skulle kommunen dekke kostnader ved tekniske anlegg som «vei, vann, kloakk og lignende».

Men nå er kommunen og NRK uenige om hva avtalen innebærer. Kommunen mener det holder å legge kloakk til nabotomten, mens NRK vil ha den helt fram.

— Det dreier seg om 20 meter. Avtalen er upresis, men jeg regner med at vi blir enige etter hvert. Dette er da en altfor liten sak å ta til retten, sier Kristiansand kommunes juridiske rådgiver Jon Holt.

Likevel signaliserer han ingen vilje til å gi seg. Han mener kommunen har retten på sin side.