SØGNE: – Søgne bør jo ha sin egen fiskebasar, så vi ikke trenger dra til Kristiansand. Dette er jo en gammel fiskeribygd, sier rekefisker Frode Jensen til Fædrelandsvennen.

De to siste sommersesongene har han solgt skalldyr og fersk fisk fra en salgsvogn i Høllen. Nå vil han bygge en fiskebasar, riktignok i miniatyr sammenlignet med den i Kristiansand.

Turistmagnet

Her skal det være kum med levende hummer og torsk, og eget kjøkken som produserer fiskekaker, fiskesuppe og andre delikatesser.

– Dette har mye å si for Høllen som turiststed. Dessuten er det mange som savner fiskeutsalget på Langenes – vi får håpe de kommer ned hit i stedet, sier Julianne Dønnestad, som klør i fingrene etter å drive butikken.

De ser for seg en basar på om lag 80 kvadratmeter, som ligner tre sjøboder i utseende. Mest aktuelle plassering blir innerst på piren, på skrått overfor rutebåten.

Onsdag skal planutvalget ta stilling til planene, som man venter høster applaus. Kommunen har sågar oppfordret Jensen til å utvide virksomheten.

– Blir ikke dette flott, utbryter Dag Arntsen, plansjef og havnesjef i Søgne kommune.

Mer enn biler

Sist Høllen var på fiskernes tunger var rundt år 2000. Da ville noen legge fiskerihavn med lagerbygg hit, men kommunestyret falt ned på Langenes.

Nå åpner kommunen for å leie ut 180 kvadratmeter av Høllebrygga til næringsformål, plass som i dag benyttes til parkering. Ved siden av fiskeutsalget skal det bli plass for grønnsakshandlere og andre.

– Vi ønsker å gjøre noe med miljøet i Høllen. Det er mange biler der, nå ønsker vi å få inn andre ting. Vi ser for oss en rekke med hus tett i tett, forklarer plansjefen.

Den arkitektoniske utformingen skal godkjennes av politikerne. Uteservering er også aktuelt ved fiskebasaren.

– Vi tror det er marked for dette. Mange har spurt etter oss siden vi stengte sommerutsalget midt i august, forteller Frode Jensen, som har bakgrunn fra kokkeskolen.

Han eier 50 prosent av Høllen Fiskeutsalg DA, mens Julianne Dønnestad og samboer Audun Seland Olsen nylig kjøpte den andre halvparten.