FREDRIKSTAD: 32-åringen er dømt for å ha vært beruset og uaktsom da han førte båten som krasjet i dokken utenfor Fredrikstad Mekaniske Verksted (FMV) natt til lørdag 4. juni i fjor, ifølge NRK Østfold.

Den 22 år gamle kvinnen fra Mandal ble slynget ut av båten i sammenstøtet, og traff kaikanten. Hun døde momentant av skadene.

Mannen kjørte etter ulykken inn til brygga i Fredrikstad for å skaffe hjelp. Han ble kjørt til sykehus, mens kvinnen ble funnet død i båten.

— 1,8 i promille

40 minutter etter ulykken viste en blodprøve at mannen hadde en promille på 1,62. Retten mener han må ha hatt en promille på rundt 1,8 da ulykken skjedde, ifølge NRK.

Mannen har hele tiden forklart at det var kvinnen som førte båten. Dette avvises av retten.

«Etter å ha vurdert alle opplysningene er retten ikke i tvil og at det var tiltalte som kjørte båten kollisjonsøyeblikket. Andre mulige forklaringer er skissert, men forkastet», heter det i dommen fra Fredrikstad tingrett.

Mannen kom i kontakt med kvinnen på bryggepromenaden i Fredrikstad. Han hadde da drukket en del øl sammen med kamerater. Ifølge dommen kom mennene i prat med Mandals-kvinnen og en annen kvinne ved 02-tiden om natten, med det resultat at kvinnen fra Mandal ble med 32-åringen ut i båten.

Erstatning til familien

Etter en stund skal hun ha ønsket å dra tilbake til brygga. Mannen skal da ha gasset på, og kjørt innover mot byen. Utenfor moloen ved FMV gikk båten i plan, før den skjenet inn i dokken.

«Natt til lørdag i juni måned må man forvente at det også er andre båter i elva. Fartsbegrensningen på fem knop er satt nettopp fordi større fart i dette området er farlig. Tiltalte holdt en hastighet som i beste fall var nær tre ganger så høy som tillatt», skriver tingretten.

Mannen må også betale saksomkostninger på 50.000 kroner, samt oppreisning til familien til kvinnen på til sammen 150.000 kroner. Erstatningen til foreldrene er 350.000 kroner lavere enn det bistandsadvokaten ba om, ifølge NRK Østfold.